Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose enige met volledig Brits assortiment in British Tomato Week

Met behulp van Price tracker rapportages van ProduceView is gekeken naar het aanbod van tomaten in Engeland tijdens de British Tomato Week, die vorige week gehouden werd. De getraceerde categorieën zijn cherrytomaten, cherrytrostomaten, romatomaten en losse tomaten.

De retailer Waitrose blijkt de enige te zijn met een volledig Brits assortiment tomaten in de schappen. Hiermee komt Waitrose tegemoet aan de belofte om Britse tomatentelers te ondersteunen, die door technisch agronomie-manager Alan Wilson is gemaakt op de British Tomato Conference van vorig jaar.

Cherrytrostomaten
Cherrytrostomaten uit Nederland werden bij Sainsbury en ASDA aangeboden. Spanje was de leverancier bij M&S en Lidl, terwijl Co-op Italiaanse cherrytrostomaten aanbood. De Britse cherrytrostomaten van Waitrose waren vrij duur met £8.10 (€11.34) per kilo. Echter, het meest prijzig waren de Spaanse tomaten bij M&S voor £8.80 (€12.32) per kilo. De goedkoopste tomaten kwamen van LIDL, waar Spaanse cherrytrostomaten £3.50 (€4.90) per kilo kostten.

Cherrytomaten
Veel cherrytomaten kwamen deze week uit Marokko. Van de negen winkelketens die bezocht werden, boden er vijf supers Marokkaanse cherrytomaten aan (Sainsbury, ASDA, Morissons, Co-op en Aldi). Lidl koos ook in dit geval voor Spaanse cherrytomaten, die met £2.00 (€2.80) per kilo ook het goedkoopst waren. Tesco bood Nederlandse tomaten voor £2.70 (€3.78) per kilo. Waitrose en M&S boden Britse cherrytomaten aan, waarbij de cherrytomaten van M&S maar liefst £9.00 (€12.60) per kilo kostten.

Losse tomaten
Nederland was de leverancier van losse tomaten bij Tesco, Sainsbury en Asda. Co-op en Waitrose boden Britse losse tomaten aan. De andere supermarkten hadden deze week geen losse tomaten in het aanbod. De prijzen waren stabiel en varieerden tussen de £1.99 (€2.79) en £2.00 (€2.80) per kilo.

Romatomaten
Britse romatomaten lagen in de schappen bij Waitrose, Morrisons en Co-op. Lidl en Tesco boden Spaanse romatomaten aan, terwijl Aldi en Sainsbury deze week de voorkeur voor Marokkaanse tomaten hadden. M&S bood Portugese tomaten voor een hoge prijs van £7.20 (€10.08) per kilo. Aldi's Marokkaanse romatomaten waren het goedkoopst met £2.30 (€3,22) per kilo.

Voor meer informatie over Britse retail rapportages:
Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk
Publicatiedatum: