Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS sterke markt voor Easy Peelers uit Uruguay

Na decennialange onderhandelingen tussen Uruguay en de VS is er in oktober 2013 een handelsovereenkomst ondertekend om de export van citrus van Uruguay naar de VS mogelijk te maken. Easy Peelers (mandarijnen, clementines en tangerines) zijn voor het eerst verscheept in november 2013.

De grootste markt voor Easy Peelers uit Uruguay is Europa. In 2014 werd ongeveer 60% van het fruit verscheept naar Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Rusland, gelijk aan 27.400 ton. Naar de VS werd 4.600 ton verscheept (10%).

Dit jaar is sinds week 10 een verandering in de markt te zien. Tot dan toe is al 4.400 ton naar de VS geƫxporteerd, bijna gelijk aan het gehele exportvolume van vorig seizoen. Daarbij is de export naar Europa gedaald met 40% in vergelijking met ene jaar eerder.

Het is nog te vroeg in het seizoen om conclusies te trekken, maar de trend voor de Amerikaanse markt ziet er erg positief uit. Daarbij gaat Uruguay proberen nieuwe markten te openen in het Verre Oosten.

Publicatiedatum: