Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose steunt Zuid Afrika-telers door verkoop beschadigde appelen

Naar aanleiding van lokale hagelstormen op de West-Kaap in Zuid Afrika kondigde Waitrose Foundation aan dat het de getroffen telers zal steunen door de verkoop van zakken beschadigde appelen. Deze zijn verkrijgbaar vanaf 20 mei.

Dit jaar heeft de retailer haar klanten al eerder beschadigde appelen aangeboden van telers uit het Verenigd Koninkrijk, waaronder appelen met hagelschade en andere met lichte verkleuringen of oneffenheden op de schil. De Gala boomgaarden in Leckford, Hampshire, toebehorend aan Waitrose, werden al vroeg in het seizoen getroffen. Het is de tweede keer dat de Waitrose Foundation beschadigde appelen opnieuw op de markt brengt.

Greg Sehringer, inkoper appelen bij Waitrose: "We kopen nu al 8 jaar door weer beschadigde appelen op en we zijn er trots op dat we niet alleen telers in het Verenigd Koninkrijk hiermee steunen maar ook buitenlandse telers, die soms te maken krijgen met onvoorziene weersomstandigheden. Ik prijs onze klanten dat zij verstandig genoeg zijn om in te zien dat afgezien van het feit dat de appelen er niet volmaakt meer uitzien zij toch net zo lekker smaken als anders."
 
De zakken beschadigde Zuid-Afrikaanse appelen van Waitrose Foundation zullen voor £2 (€2,80) vanaf 20 mei verkrijgbaar zijn bij 263 vestigingen door het hele land.
 
Bron: internationalsupermarketnews.com
Publicatiedatum: