Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
920 ton naar Europa

Nieuwe zoete Cubaanse ananas op Europese markt

Op de Europese markt is sinds kort een nieuw ananasras uit centraal Cuba aanwezig, Er is zo'n 550 ton van de hybride variant MD-2 aangekomen. Grote delen van dit product zijn vermarkt in Frankrijk, Italië en Spanje waar het goed ontvangen wordt vanwege de hoge kwaliteit.

Reinaldo de Avila is verantwoordelijk voor de productie van deze zoetere en meer sappige ananas. Hij zegt dat zijn bedrijf Citric Business Ceballos, gelegen in Ciego de Avila op 430 kilometer ten oosten van Havana van plan is om 920 ton ananas naar Europa te verschepen. Hij maakt daarbij gebruik van personeel dat het fruit een speciale behandeling geeft. Vanaf de voorbereiding van de grond tot aan de oogst wordt deze behandeling toegepast met advies van experts uit Panama.

De regio Ciego de Avila is de grootste producent van ananas in Cuba met ruim honderd jaar ervaring. Maar ananas wordt ook op andere locaties op het eiland geproduceerd als onderdeel van een programma om agrarische productie te diversifiëren. Op deze manier wordt tegemoet gekomen aan zowel de lokale markt als aan het toerisme als ook aan de export van versproducten, sap en jam.

Publicatiedatum: