Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hippe en hygiënische zelfbediening van tomaten"

Stoffels ontwikkelt 'snoepautomaat' voor tomaten

Er zijn een aantal trends die de laatste jaren sterk zijn opgevallen. De hype van de zelfbediening is wellicht niemand ontgaan, maar ook het stijgend aantal machines en automaten tussen de winkelrekken is duidelijk merkbaar. Allerhande hapjes en sapjes worden ons op een min of meer geautomatiseerde wijze aangeboden in de grootwarenhuizen. Daarnaast is ook de strijd tegen oververpakking in opmars.


Automaten worden gebruikt voor de verkoop van onder meer snoep, noten, sapjes en brood.

Petra Veldman: "Het vrolijke uitzicht en de actieve beleving van een automaat trekken gegarandeerd mensen aan. Bovendien kunnen klanten zelf hun product kiezen, wat het vertrouwen in hun aankoop vergroot." Waar automaten tot nu vooral voor niet-kwetsbare producten werden gebruikt, ontwikkelde Stoffels er één die geschikt is voor het verdelen van zachte vruchten. De Automaat staat dan ook garant voor een optimale hygiëne en een minimum aan productverlies. "De nadelen verbonden aan de eerdere vormen van zelfbediening worden hiermee opgelost."



Makkelijke bediening
"Het gebruik van de Automaat is een fluitje van een cent: bij het overhalen van de hendel rolt een tiental tomaatjes uit het apparaat. De Automaat bestaat uit diverse units die elk een eigen kleur kerstomaten bevatten. Zo kunnen klanten zelf kiezen hoeveel kerstomaten ze van welke kleur willen. "De 'fun' factor wordt steeds belangrijker voor de winkels. Er moet iets te beleven zijn, ook in het grootwarenhuis. De Automaat zorgt ongetwijfeld voor dit extra winkelplezier."



Slimme snoepjes

"Als we het internet mogen geloven, is het een hele opgave om kinderen te overtuigen om gezond te eten. Dankzij de vrolijke bedrukking en de associatie met de kauwgomballenautomaat zal jong en oud zich aangetrokken voelen door de Automaat. Ze mogen kiezen welke cherrytomaten ze willen en kunnen zelf de hendel overhalen zodat de lekker zoete tussendoortjes, boordevol vitaminen en andere goede stoffen, in hun zakje rollen. Gezond eten was nog nooit zo leuk."

Natuurlijk
Stoffels staat garant door een duurzame teelt met respect voor de natuur. Zo gebruiken we biologische middelen om schimmels of insecten te bestrijden, hergebruiken we regenwater voor de bewatering van onze tomaten en groeien de planten op kokos, een restproduct van de kokosteelt.

"Voor de verpakkingen voor de Automaat maken we in eerste instantie gebruik van herbruikbare papieren zakjes. Ondertussen denken we na over nieuwe verpakkings-vormen zoals herbruikbare bekers. Door wegwerpbekers te vervangen door een herbruikbare "wisselbeker", besparen voetbalclubs en evenementenorganisaties tonnen afval.



Door wegwerpbekers te vervangen door een herbruikbare 'wisselbeker', besparen voetbalclubs en evenementenorganisaties tonnen afval.

Ook aan het winkelpersoneel werd gedacht. De Automaat is gemaakt van inox en dus makkelijk reinigbaar. Het navullen gebeurt bovenaan met behulp van een handig trechtersysteem gericht op "first in, first out". Als origineel, duurzaam en innovatief concept past de Automaat volledig binnen de filosofie van het bedrijf Stoffels. "De retail reageerde alvast enthousiast en enkele proefprojecten zullen in de komende weken worden opgestart", besluit Petra.

"This equipment is the sole property of STOFFELS BVBA, with registered office at B-2310 Rijkevorsel, Kleine Gammel 61. This equipment and its functioning are covered by patent protection."

Voor meer informatie:
Stoffels Tomaten
Paul Stoffels & Petra Veldman
Kleine Gammel 61
2310 Rijkevorsel
03 314 24 48
www.stoffels-tomaten.be
info@stoffels-tomaten.be
Publicatiedatum: