Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noorwegen: Fruitteelt +30%, groenteteelt +10%

De groenteteelt in Noorwegen bereikte afgelopen jaar een volume van 190.000 ton, een stijging van 10% ten opzichte van 2013. De fruitvolumes namen met bijna 30% toe.

Tussen 2013 en 2014 steeg de teelt van groente in de open lucht van 153.000 tot 158.400 ton, terwijl de volumes in de kassen met 1.300 ton toenam tot 31.000 ton.

Wortelen, uien, komkommers en tomaten aan de top
Wortelen waren verantwoordelijk voor een derde van de totale productie in de open lucht, uien representeerden 14% van het volume. Komkommers en tomaten domineren nog steeds de kassen en vertegenwoordigden respectievelijk 51% en 44% van de kasteelt. 

Appelen en peren gestegen, pruimen gedaald
De totale fruitproductie in 2014 bedroeg 15.800 ton, terwijl dit vorig jaar nog slechts 12.200 ton was. De appelvolumes bereikten de 13.200 ton, een stijging van 3.400 ton. De perenteelt nam toe van 200 ton in 2013 tot 340 ton in 2014. De pruimenvolumes daalden met 100 ton naar 1.400 ton.

Aardbeien en frambozen vierden hoogtij
De Noorse productie van zachtfruit steeg in 2014 met 2.500 ton tot 11.500 ton. Aardbeien waren verantwoordelijk voor 73% van het totale volume. Frambozen representeerden 22%.


Publicatiedatum: