Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet foodservice daalt door 'het nieuwe werken'

De foodservice-omzet is tot nu toe nagenoeg gelijk aan 2014. Foodservice in het bedrijfsleven voelt de impact van 'het nieuwe werken' en groothandels in de zorgmarkt zien zich geconfronteerd met rondrijdende supermarkten.

Over het geheel lopende jaar staat de index voor foodservice op 0,1 procent, is te lezen in de nieuwste Foodservice Monitor van Foodstep en FoodserviceXS. De horeca doet het iets beter en tekent een mager plusje van 0,5 procent. Catering heeft het nog altijd moeilijk met -3 procent. Dat is echter toe te schrijven aan een dalende prijs van melk, vlees en specerijen. De monitor is voor een groot deel gebaseerd op inkoopdata, wat de prijsdaling mede verklaart.

Nieuwe werken
Eet- en drinkvoorzieningen in het bedrijfsleven voelen in de vierde periode van 2015 'het nieuwe werken', merken Foodstep en FoodserviceXS. Medewerkers reizen meer of werken thuis en lunchen op het bedrijf is niet vanzelfsprekend. Foodservice in bedrijven noteren daarom een waardedaling van 3 procent.

Supermarkten

Zorginstellingen hebben het nog moeilijker dan bedrijfscateraars. Zij schrijven een waardedaling van ruim 5 procent. Vooral kleinschalige zorglocaties nemen de voorkeur voor de bestelwagen van de supermarkt en die services zijn niet gemeten in de monitor.

Bron: outofhome-shops.nl
Publicatiedatum: