Omzet foodservice daalt door 'het nieuwe werken'
Over het geheel lopende jaar staat de index voor foodservice op 0,1 procent, is te lezen in de nieuwste Foodservice Monitor van Foodstep en FoodserviceXS. De horeca doet het iets beter en tekent een mager plusje van 0,5 procent. Catering heeft het nog altijd moeilijk met -3 procent. Dat is echter toe te schrijven aan een dalende prijs van melk, vlees en specerijen. De monitor is voor een groot deel gebaseerd op inkoopdata, wat de prijsdaling mede verklaart.
Nieuwe werken
Eet- en drinkvoorzieningen in het bedrijfsleven voelen in de vierde periode van 2015 'het nieuwe werken', merken Foodstep en FoodserviceXS. Medewerkers reizen meer of werken thuis en lunchen op het bedrijf is niet vanzelfsprekend. Foodservice in bedrijven noteren daarom een waardedaling van 3 procent.
Supermarkten
Zorginstellingen hebben het nog moeilijker dan bedrijfscateraars. Zij schrijven een waardedaling van ruim 5 procent. Vooral kleinschalige zorglocaties nemen de voorkeur voor de bestelwagen van de supermarkt en die services zijn niet gemeten in de monitor.
Bron: outofhome-shops.nl