Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese werkgroep kiwibes smeedt toekomstplannen tijdens tweedaagse

Op 19 en 20 mei kwam in het Duitse onderzoeksinstituut "Bayerische Landesanstalt für Weinbau und Gartenbau" te Veitshöchheim de Europese werkgroep Kiwibes voor de zesde keer bij elkaar. Deze werkgroep komt onder voorzitterschap van Filip Debersaques (Universiteit Gent, België) jaarlijks samen in een ander gastland.



De gastheer van dit jaar was was Hubert Siegler, de coördinator van het Beierse kiwibesonderzoek. Op de vergadering werden onderzoeksresultaten voorgesteld en werden de plannen geschetst voor gemeenschappelijk initiatieven inzake de kiwibesteelt. Naast deelnemers uit België, Nederland en Duitsland waren ook vertegenwoordigers uit Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Italië aanwezig. De onderwerpen die aan bod kwamen spitsten zich vooral toe op veredeling, bewaring, bemesting, marketing en bioteelt.



Aansluitend aan de presentaties was er nog een beperkte workshop "Drosophila suzukii" en werd het proefveld bezocht waar een typische opkweekmethode werd voorgesteld.



Op deze zeer intensieve 2-daagse zijn er opnieuw enkele belangrijke initiatieven genomen om de teelt van kiwibes te kunnen optimaliseren. Zowel het uitwisselen van teelttechnische informatie (bemesting, bestuiving) als suggesties voor praktische veldexperimenten (o.a. snoei) en wetenschappelijk onderzoek (o.a. bewaring) zijn belangrijk om deze jonge teelt in goede banen te leiden. Daarnaast werden er afspraken gemaakt voor het testen van verschillende cultivars onder verschillende groeiomstandigheden in de diverse landen.

Meer informatie:
Universiteit Gent
Filip Debersaques
T + 32 9 244 79 36
E: info@kiwibes.be

Publicatiedatum: