Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verpakkingsoplossingen van boom tot pallet"

Soulis presenteert nieuwe palletzak

Het Griekse bedrijf Soulis, dat recent aanwezig was bij Freskon 2015 te Thessaloniki, heeft zich toegewijd aan het vermarkten van verpakkingsmateriaal voor groenten en fruit. Managing director Ioannis Stogios bevestigt de samenwerking met Dr Ioannis S. Minas, een wetenschapper op het gebied van pomologie en post-harvest, die verbonden is geweest aan de universiteit van Californië en de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki. Samen zoeken ze naar manieren om de opslag van groenten en fruit te verbeteren alsook voor marketingpotentieel en kwaliteit voor consumenten.
 
 
Palletzak
Op Freskon 2015 presenteerde het bedrijf in samenwerking met zijn Europese distributeur Transfresh een nieuwe palletzak. "Dit is een nieuwe vorm van verpakking voor Griekenland, hoewel het al gebruikt wordt voor ladingen van Zuid-Amerika naar Europa en Azië. Met deze palletzak heb je niet meer voor elke kartonnen doos een zak nodig, maar is een genoeg voor het hele pallet. Daarmee worden veilige ladingen mogelijk voor afgelegen markten en versproducten", legt Stogios uit.

 
Daarnaast is Soulis ingehaakt op huidige trends door onderzoek te starten naar biologische zakken die op perziken geplaatst kunnen worden tijdens de groei aan bomen. "Er worden tests uitgevoerd die nagaan of er sprake is van toename in grootte, waarmee de productievolumes per boom worden verbeterd. De resultaten van deze tests zullen in september beschikbaar zijn", aldus Stogios.



 
De exportactiviteiten van het bedrijf focussen zich op het verschepen van plastic materiaal dat gefabriceerd wordt in het in Noord-Griekenland gelegen Skydra-Pella. "We fabriceren plastic mandjes, deksels en dozen voor groenten en fruit en randbeschermers voor pallets, plastic kratten en kartonnen dozen", vervolgt Stogios. "Pakstations ontvangen aanvragen van supermarkten, waarvoor we een kostenraming maken en die we dan onze oplossing aanbieden."
 

Als gevraagd wordt naar de impact van het Russische embargo, bevestigt Stogios dat hoewel dit geen effect had op plastics, er wel problemen zijn ontstaan voor zijn klanten. Die zijn nu gedwongen om naar andere kanalen te zoeken. "De Griekse export is verminderd, maar de situatie zal uiteindelijk opgelost worden en dit zal leiden naar een betere positie voor telers, groothandelaren, pakhuizen en iedereen die bij de keten betrokken is."

Voor meer informatie:
Soulis ABEE
Ioannis Stogios
tel 0030 23810 82400
cel 0030 6977 577627
email stogiosgianni@soulis.gr
www.soulis.gr

Auteur: Juan Zea Estellés / Yzza Ibrahim
Publicatiedatum: