Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GGO-groenten tegen kanker

Volgens nieuw wetenschappelijk onderzoek kunnen groenten gebruikt worden in het bestrijden van kanker. In experimenten met muizen werd genetisch materiaal genaamd microRNA toegepast, wat leidde tot een vermindering van het aantal gevallen van darmkanker.

Volgens Kendal Hirschi, een professor op het gebied van menselijke genetica en verbonden aan het Baylor College of Medicine te Houston, is dit nog een erg controversieel terrein. Hij zegt dat hoewel de gezondste diëten rusten op veel plantaardig voedsel, men het nog niet eens is over welke groenten het meest bijdragen aan een optimaal voedingspatroon. "We spelen met het idee dat microRNA in groenten regulators kunnen zijn, iets dat een bioactief bestanddeel is dat invloed heeft op ons lichaam."

Ken Witwer, assistent professor op het gebied van moleculaire en vergelijkende pathologie op de John Hopkins Universiteit voor geneeskunde, is echter sceptisch: "Tot nu toe hebben we nog geen data over genetisch gemodificeerde groenten". De muizen uit het experiment kregen microRNA direct in hun maag geïnjecteerd. Dezelfde resultaten zouden moeilijker te bereiken zijn met een dieet. Maar het verkennen van de werking van groenten is een belangrijke stap, volgens Hirschi.

Wetenschappers schatten dat deze "transgene groenten" voor de komende paar jaar nog niet gerealiseerd zullen zijn. Hoewel genetisch gemodificeerd voedsel controversieel is, denkt men wel dat dit het politieke debat zal overstijgen. "Wie gaat bezwaar maken tegen een plant die een patiënt met kanker helpt?", aldus Hirschi.

Bron: pri.org
Publicatiedatum: