Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grotere steenfruitoogst verwacht

Griekenland zal Rusland missen bij aankomend steenfruitseizoen

Asepop Velventos, een Griekse telersvereniging uit de regio Velventos, Kozani, bereidt momenteel het aankomende steenfruitseizoen voor, dat begin juni van start zal gaan. Algemeen directeur, Athanasios Kotzaklios, bevestigt dat tot nu toe alles normaal lijkt te verlopen met betrekking tot de kwaliteit. Hij is ervan overtuigd dat de opbrengsten dit seizoen zullen toenemen tot zo'n 10.000 ton perziken en nectarines, dit in vergelijking tot de 9.000 ton van het voorgaande jaar. "De voornaamste reden hiervoor is dat onze telers meer bomen geplant hebben."

Wanneer we kijken naar de bestemming van dit fruit, zal de Russische boycot directe gevolgen hebben voor het beleid van dit bedrijf, evenals dit het geval is voor andere Griekse bedrijven. "Tenzij wij groen licht krijgen van Rusland, zullen we op zoek gaan naar andere markten in Centraal-, Oost- en Noord-Europa, het Midden- Oosten, etc. Het belangrijkste probleem met het Midden-Oosten is echter dat steenfruit erg kwetsbaar is bij transport," legt hij uit.
 

Ondanks deze moeilijkheden blijft Kotzakolios optimistisch, omdat hij weet dat voor wat betreft de kwaliteit van het fruit de groep er uit springt. "Alhoewel de prijzen erg onder druk zullen staan. Ik denk dat andere producenten, zoals Spanje en Italiƫ, ook over grote hoeveelheden beschikken en kopers zullen voor de laagste prijs gaan."

In elk geval, zal Asepop Velventos, zelfs als de markt tegenvalt, genoeg ruimte hebben op de Griekse binnenlandse markt, omdat hij een aantal zeer goede contacten onderhoudt met grote supermarkten. "Dat is dus iets waar we op terug kunnen vallen. We hebben een goede naam, dus ik denk dat het ons gaat lukken om hier doorheen te komen."

Voor verdere inlichtingen:
Asepop Velventos
Athanasios Kotzakolios
Phone: +30 24640 31333
Fax: +30 24640 31924
asepop@koz.forthnet.gr
http://www.asepopv.gr


Publicatiedatum: