Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Red Sun Farms gaat plasticverbruik verder terugdringen

Het Amerikaanse Red Sun Farms gaat het plasticverbruik nog verder inperken in hun biologische tomatenproductielijn. Het bedrijf had dat reeds gedaan met betrekking tot eerdere verpakkingen en nu gaat het over op het gebruik van volledig recyclebare containers.

"We werken met CKF, één van de grootste makers van papieren borden in Noord-Amerika, omdat ze daar uitgebreide ervaring hebben in het werken met papieren producten die contact met voeding hebben," verklaart Harold Paivarinta van Red Sun Farms. "We vroegen ze om een oplossing te bedenken voor onze biologische tomaten en het resultaat is een volledig composteerbare en recyclebare container." De nieuwe verpakking is voor het grootste deel een papierproduct en bevat slechts een dunne laag kunststof op het oppervlak. De nieuwe container zal 90 procent minder plastic gebruiken dan eerdere versies.



"Er zijn nu nog slechts 16 vaten olie voor nodig om een vrachtwagenlading nieuwe containers te maken," zegt Paivarinta. "We zijn net klaar met de proeven met de nieuwe verpakking en ze moeten over een dag of 90 in de winkels liggen." Het enige nadeel van de nieuwe verpakking is dat hij geen volledige zichtbaarheid van het product biedt, maar Paivarinta vindt dat van minder groot belang.

Red Sun gaat het biologische areaal overigens nog verder uitbreiden, zowel in Virginia als in Mexico. "Het hangt een beetje af van de vraag, maar het gaat wel die kant op," aldus Paivarinta.


Meer informatie:
Harold Paivarinta
Red Sun Farms
Tel: (+1) 519-733-3663

Publicatiedatum: