Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vraag naar zachtfruit stijgt elk jaar"

Fruit Vandepoel koopt eerste stekelbessen BelOrta

Veiling BelOrta site Borgloon verkocht vandaag de eerste Belgische stekelbessen van het seizoen. Deze stekelbessen, van het ras Xenia, werden geteeld door Steve Vandercapellen uit Voort (Borgloon). De eerste stekelbessen werden gekocht door groothandel BVBA Fruit Vandepoel aan een prijs van €20,03/125gr. Bij groothandel BVBA Fruit Vandepoel is vers en gezond de rode draad. In hun assortiment vindt u alle mogelijke groenten en fruit. Zij verkopen topproducten van eigen bodem, vaak in primeur.

Vorig jaar werd ongeveer 70.000 kg stekelbessen aangevoerd in Borgloon wat overeenstemt met 75 procent van de totale Belgische productie.
Stekelbessen -ook wel kruisbes, klapbes of knoeper genoemd- dragen bij aan een gezonde en gevarieerde voeding en deze vruchten staan bekend om hun zeer hoog gehalte aan vitamine C.



BelOrta, specialist in zachtfruit

BelOrta is goed voor maar liefst 60% van al het zachtfruit dat verhandeld wordt op de Belgische veilingen. Naast stekelbessen biedt BelOrta ook frambozen, braambessen, blauwe bessen, rode en witte bessen, kiwibessen en kersen aan. Alle bessen zijn ook verkrijgbaar in biovariant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.



Het zomert tot in het najaar

Afnemers van zachtfruit zijn de Belgische gespecialiseerde groothandel en grootwarenhuizen, maar een deel is ook bestemd voor de export. De vraag naar zachtfruit stijgt nog elk jaar, zowel vanuit binnen- als buitenland.
De productiepiek van stekelbessen situeert zich vooral in de maand juli. Voor frambozen, braambessen en rode en witte bessen ligt het hoogtepunt in de maanden juli en augustus, maar door teelt onder glas wordt de oogst gespreid van juni tot het najaar. Voor witte, rode (donkerrode) en zwarte bessen is het seizoen geconcentreerd in de maanden juli en augustus.

Voor meer informatie:
Tel: +32 12 670 239 (divisie Borgloon)
verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: