Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland: Zeus Kiwi vergroot exportvolume

Ondanks dat de economische situatie in Griekenland onstabiel is, verwacht Zeus Kiwi, een Griekse producent en exporteur van kiwi's, het komende seizoen grotere volumes te kunnen verkopen. Het bedrijf heeft haar productie verhoogd en het aantal markten waarin het actief is, vergroot.

"Elk jaar proberen we nieuwe markten te openen", zegt Christina Manosis van Zeus Kiwi. "We kiezen markten die stabiel zijn en economisch ontwikkeld zodat we met de tijd ons merk goed kunnen oprichten". Stabiliteit van een markt is belangrijk om risico's te vermijden.




"De belangrijkste les die we hebben geleerd van de situatie in Rusland is dat een bedrijf haar risico's moet spreiden. Veel exporteurs hadden niet gedacht dat ze zich op andere markten moesten richten als ze al hun producten aan Rusland verkochten, maar dat is naïef gebleken. Hoe winstgevend een markt ook is, het is te risicovol alle producten naar hetzelfde land te exporteren. Misschien is het handelsembargo in de lange termijn goed voor de Russische markt, omdat alleen de sterke bedrijven overleven. De markt zal er door professionaliseren".

Koeweit, Libanon en Polen zijn drie testmarkten voor Zeus Kiwi. Eerst wordt onderzocht of verkoop op die markten succesvol kan zijn voordat er grotere hoeveelheden naar toe worden gestuurd. Koeweit ligt in de buurt van Iran, een land dat zelf veel kiwi's produceert. Christina verwacht dat consumenten uit Koeweit de kwaliteit van de Griekse kiwi's prefereren boven die uit Iran.

Het bedrijf probeert ook toegang te krijgen tot de Zuid-Koreaanse en Braziliaanse markt. Beide markten zijn lastig gebleken, ook doordat er weinig steun komt van de Griekse overheid.

"Om onze producten in Brazilië te kunnen verkopen moet onze Griekse overheid overleggen met de Braziliaanse overheid. De situatie in Griekenland is momenteel zeer onstabiel en de overheid heeft haar handen vol aan andere zaken".

"Ondanks dat het lastig is, zullen wij het toch voor elkaar krijgen. Als we ergens aan beginnen dan maken we het ook af".


Voor meer informatie:
Christina Manossis
Zeus Kiwi SA
Tel. +30 2351 053559
Fax. +30 2351 053901
Email: christinam@zeuskiwi.gr
www.zeuskiwi.gr
Publicatiedatum: