Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse kiwisector sterker dan ooit

De premier van Nieuw-Zeeland, John Key, bezocht onlangs het hoofdkantoor van Zespri in Maunganui. De kiwisector greep deze gelegenheid aan om de overheid te bedanken voor de steun in de strijd tegen de Psa-bacterie.


De premier spreekt tijdens het bezoek aan Zespri.


Volgens Peter McBride van Zespri namen afgevaardigden uit de hele keten de kans waar om de premier te laten zien hoe de sector er voor staat sinds Psa in 2010 opdook in Nieuw-Zeeland. "Het is nu moeilijk voor te stellen hoe onzeker de toekomst voor de sector werd na de ontdekking van Psa. We konden echter altijd rekenen op de steun van de overheid: na de ontdekking van Psa in New Zeeland zegde de overheid $25 miljoen toe voor de bestrijding van de ziekte en de steun voor de telers."

McBride: "Inmiddels zijn de volumes weer gelijk aan de tijd vóór Psa. De opbrengsten zijn weer goed en de prijzen zijn in sommige gevallen zelfs hoger dan in de tijd voor Psa. De nieuwe SunGold (Gold3) variëteit bewijst zichzelf inmiddels in de boomgaard en de markt."



(Van links naar rechts) Zespri Chairman Peter McBride, Premier Rt Hon John Key met de uit houtgesneden kiwi, Zespri Chief Executive Lain Jager en de afgevaardigde voor Bay of Plenty-district Todd Muller.

McBride overhandigde de premier namens de hele sector een kiwi-houtsnede als dank voor de steun aan de sector. "Dankzij de steun van de overheid, de samenwerking binnen de sector, de veerkracht van de telers en de steun van de banken is onze sector sterker dan ooit," aldus McBride

De premier sprak bij het bezoek met vertegenwoordigers uit de sector en werknemers van Zespri. Daarnaast opende hij een nieuw kantoor dat ruimte biedt aan 60 medewerkers.

Meer informatie:
Zespri
Rachel Lynch
Tel: +61 027 509 1805
Email: rachel.lynch@zespri.com
Publicatiedatum: