Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland: recordexport avocado's

De grootste exporteur van New-Zealand Avocado zegt dat zijn strategie om de Australische markt niet te overspoelen zich heeft uitbetaald. Telers krijgen dit seizoen 50% meer voor een tray avocado's dan in 2011-2012, het laatste jaar met een goed volume

De sector is op weg met zijn export een winstrecord te behalen. In 2013-14 leverde de export $103 miljoen (€92 mln) op, maar de volumes stegen dit jaar tot 4,5 miljoen trays, terwijl dit er in het vorige recordseizoen 3,7 miljoen waren.

Voorzitter van sectorvereniging New Zealand Avocado Jen Scoular zegt dat het nog te vroeg is om met statistieken te komen over de exportwaarde in 2014-15. De export in de sector neemt elk jaar met 10% toe en als resultaat hiervan was er veel nieuwe aanplant.

Het totale volume - voor zowel binnenlandse consumptie als export - was groter dan 7 miljoen trays: een stijging ten opzichte van de 6,1 miljoen trays in 2011-12 en 43% meer dan in 2013-14. Na kiwi's en appelen zijn avocado's het derde exporrfruit van Nieuw-Zeeland.

Publicatiedatum: