Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lorenzo Bellassai

Italianen starten als eerste in EU met druivenoogst

Terwijl de Italiaanse markten nog steeds worden overspoeld met druiven uit Zuid-Afrika, Peru en Chili worden de eerste batches Victoria en Black Magic geoogst in Siciliƫ.

Lorenzo Bellassai van de import-export firma Giovanni Bellassai vertelde FreshPlaza dat "we vorige week zijn begonnen met de eerste hoeveelheden. We hebben het geluk dat we al heel vroeg beginnen, want we zijn de eersten in Europa voor het druivenseizoen. De volumes zullen toenemen vanaf begin juni en dan zal de export naar Europa starten. We zullen binnen een maand beginnen met de verkoop van Black Magic."

Black Magic druiven.

Bellassai is een familiebedrijf, opgericht in 1996. Giovanni (Lorenzo's vader) is bijna vijftig jaar werkzaam in de sector en heeft een netwerk van meer dan 100 producenten.

Het seizoen is 7 tot 10 dagen te laat ten opzichte van vorig jaar, maar de kwaliteit is uitzonderlijk, vooral wat betreft de zwarte rassen. "Vorig jaar hebben we meer dan 5.000 ton verkocht en dit jaar willen we 6.000 ton bereiken. Landen die momenteel de grootste belangstelling voor onze producten tonen zijn Duitsland, Nederland en Polen. Dit zal ons helpen om de kloof te dichten, veroorzaakt door de Russische boycot."


Victoria druiven een paar dagen geleden.

"Het weer was tot maart koud en regenachtig waardoor er vertraging was, maar de kwaliteit van de producten in kassen is uitstekend. De productieve cyclus is ook heel goed voor late rassen zoals Italia en Red Globe."



Victoria druiven.

Ten aanzien van de geruchten over lage hoeveelheden stelt Bellassai dat "voor ons, de kwaliteit het belangrijkste is. De vrucht is niet zuur en de smaak is goed. Als het aanbod lager is, kan dat betekenen dat de prijzen omhoog kunnen gaan. Overzeese druiven doen het goed met hoge prijzen en constante vraag."


Black Magic druiven een paar dagen geleden.

Contact:
Lorenzo Bellassai
Giovanni Bellassai import-export
Viale del lavoro s.n.c.
95040 Mazzarrone (CT)
Tel.: +39 (0)933 29546
Cell.: +39 339 8638049
Email: lorenzobellassai@gmail.com
Publicatiedatum: