Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge temperaturen leidden tot boost Almeria's (water)meloenenconsumptie

De temperaturen zijn stijgende in Europa, waardoor de vraag naar verse meloen en watermeloen onder de Parijzenaars, Berlijners, Londenaren en Romeinen begint te komen.

Het verminderde aanbod in deze fase van het seizoen (-20%), samen met de gunstige weersomstandigheden in Spanje en de rest van Europa, stimuleert de consumptie en de prijzen zijn, in het geval van Galia-meloenen, verhoogd met 0,10 euro en voor de Piel de Sapo met 0,18 euro ten opzichte van het vorige seizoen. Dit blijkt uit de laatste gegevens van de Prices and Markets Observatory of the Government of Andalusia. De productie zal binnen twee weken aanzienlijk toenemen. Op dat moment zal de Galia productie concurreren met late Marokkaanse oogsten.

In Almeria zijn ongeveer 1.800 hectare gewijd aan meloenen en 1.450 hectare aan watermeloenen. Zwarte watermeloenen met zaden bereiken momenteel gemiddelde prijzen bij oorsprong van tussen de 0,40 en 0,50 euro per kilo. De pitlozen bedragen ​​tussen 0,60 en 0,70 euro per kilo en de gestreepten tussen de 0,40 en 0,55 euro. De productie in Almeria blijft 30% onder de geregistreerde niveaus van vorig seizoen met een tekort aan grotere kalibers.
Publicatiedatum: