Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigde Arabische Emiraten: mangoteelt floreert

Landbouwdeskundigen uit de Verenigde Arabische Emiraten menen dat lokaal geteelde mango's kunnen helpen de kloof tussen vraag en aanbod, veroorzaakt door stormschade in het Indische subcontinent, kunnen dichten. Pakistan en India zijn normaal gesproken verantwoordelijk voor 70% van de mango's in de Verenigde Arabische Emiraten, maar hevige regen heeft de productie dit jaar enorm geschaad.

Fatma Al Kalbani, directeur van landbouwontwikkeling bij het Ministerie van Milieu en Water, vertelt dat de lokale mangoteelt bloeit vanwege het warme klimaat van het land. "De zandgrond, hoge vochtigheid en hoge temperaturen in de VAE stimuleren de mangoteelt, zolang de bomen van water worden voorzien," zegt ze.

In 1970 verschenen de eerste mangokwekerijen in het land. Inmiddels zijn er in het oosten en noorden talloze te vinden. Volgens Al Kalbani zijn er in de VAE 109.000 bomen, verspreid over 1.600 ha. Er worden verschillende rassen geteeld, waaronder Alfonso, Saf, Dushree en Qurat. Plaag- en ziektepreventie zijn volgens Al Kalbani de grootste uitdagingen voor de sector.

"Het ministerie heeft plaagcontroleringsprogramma's gelanceerd, waarin resistente rassen werden geïntroduceerd," vertelt ze. Ook is het ministerie volgens Al Kalbani bezig met moderne irrigatie- en fertilisatiemethoden om de productiviteit van de mangobomen te vergroten. 
Publicatiedatum: