Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekse kersenteelt heeft last van Russich boycot en financiële crisis

Volgens Athanassios Molassiotis, assistent professor aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki, wordt het Griekse kersenseizoen gekenmerkt door een toename in volume en een relatief late oogst. Het grotere volume is volgens hem te danken aan meer aanplantingen in delen van Noord Griekenland. Hierdoor kan Griekenland de komende jaren uitgroeien tot de zesde of zevende producent van kersen ter wereld. De late oogst verschilt per gebied door de lokale weersomstandigheden.

Rusland behoorde tot de grootste exportbestemming voor Griekse kersen. De boycot berokkent de telers veel schade. Molassiotis: "Door de crisis en de hoge productiekosten is de kers eigenlijk te duur voor de thuismarkt."

Het opheffen van de boycot zou erg goed uitpakken voor de Griekse kersentelers. Maar vooralsnog zullen ze zich moeten focussen op het bewerkstelligen van de kwaliteit en de export van vroege oogst. "Griekse exporteurs kijken naar nieuwe markten om Rusland te vervangen. De markt in West-Europa blijft hoe dan ook belangrijk voor ons." aldus de Griek.

Molassiotis was aanwezig tijdens de eerste Freskon om te spreken tijdens het eerste 1e Internationale Kersen Congres.

Meer informatie:
Athanassios Molassiotis
T: 00302310998882
M: 00306972331493
 
Publicatiedatum: