Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
70% kans voor fusie Ahold en Delhaize | Whole Foods test 'discount' concept

Edeka versterkt toppositie in Duitsland


Edeka versterkt toppositie in Duitsland
De Duitse marktleider Edeka heeft haar toppositie in het land versterkt door de melding van een 2% omzetgroei naar 47,2 miljard euro in 2014, zo meldt esmmagazine.com. Terwijl de supermarktsector in Duitsland vorig jaar enigszins stagneerde werd Edeka's omzetstijging gedreven door haar onafhankelijke retailers: in totaal 4000 en goed voor een omzet van 23,4 miljard euro in 2014. Dit is een stijging van 3,6%. Edeka's discounter Netto behaalde een omzetstijging van 2,2% tot 12 miljard euro in 2014.

Rabobank: "70% kans voor fusie Ahold en Delhaize"
Analisten van de Rabobank hebben beleggers verteld om het aandeel Delhaize te kopen: de waarde kan stijgen met 39% in vergelijking met de prijs vóór de geruchten over de fusie, zo meldt retaildetail.eu. De bank is zeer zelfverzekerd over wat Ahold en Delhaize samen kunnen realiseren en gaat uit van een kansverwachting van ongeveer 70% dat de fusie zal doorgaan. "Het is nu of nooit" is hoe de financiële analisten van Rabobank de fusiebesprekingen tussen Delhaize en Ahold beschrijven.

Turkse tak van Carrefour verwerft 85% van lokale supermarktketen
Carrefour tekende afgelopen week een overeenkomst om een belang van ​​85% in de Turkse supermarktketen Kiler te krijgen. De overname kostte de retailer 146,19 miljoen euro, zo meldt bgnnews.com. De overeenkomst zal worden afgerond nadat de vereiste goedkeuring wordt bevestigd door de autoriteiten.

Franse Auchan investeert in online-supermarkt in China
Sun Art Retail Group Ltd, een Chinese jointventure van de Franse supermarktketen Auchan Groupe SA en retail- en financieel dienstverlener Ruentex Groep van Taiwan, heeft een belang van 54,5% in FieldsChina.com (een online-supermarkt) verworven, zo meldt internetretailer.com. Sun Art is een van de grootste supermarktketens in China.

Tesco's landbouwdirecteur Tom Hind weg
Tesco's landbouwdirecteur Tom Hind treedt af, zo meldt fwi.co.uk. "We kunnen bevestigen dat Tom Hind Tesco zal verlaten," bevestigt een woordvoerder van de supermarktketen in Farmers Weekly. Hind trad november 2013 in dienst bij Tesco met de opdracht om de relatie van de supermarkt met telers en producenten in het Verenigd Koninkrijk en over de hele wereld te versterken.

Roemenië: Carrefour bevriest prijzen in mei
Zoals vorige week aangekondigd door de retailer heeft Carrefour Roemenië alle voedselprijzen sinds 1 mei bevroren in voorbereiding voor de toepassing van de noodverordening: de BTW op levensmiddelen en non-alcoholische dranken zal verminderen worden tot 9%, zo meldt dailybusiness.ro. De enige twee uitzonderingen op de prijsstelling zijn promotionele producten of bepaalde soorten groenten en fruit, omdat deze prijzen onderhevig zijn aan schommelingen als gevolg van de seizoensgebondenheid van de producten, aldus de vertegenwoordigers. De prijs van groenten en fruit is afhankelijk van het land van herkomst, verzendkosten en de volumes die op de markt verkrijgbaar zijn. In dit opzicht benadrukt Carrefour dat alleen groenten en fruit importeert als er geen Roemeens alternatief beschikbaar is.

Hongaarse benzinestations stimuleren retail na koopzondagverbod
Tankstations in Hongarije, met inbegrip van OMV en MOL, werken aan het stimuleren van hun retailsegmenten, zo meldt esmmagazine.com. Na de verplichte zondagssluiting van retailers die werken op meer dan 200 vierkante meter veranderen de benzinestations hun strategie. De in december 2014 aangenomen wet voorziet in een aantal uitzonderingen, waaronder retailunits op luchthavens, treinstations en benzinestations. Sinds 15 maart zijn ongeveer 100 nieuwe producten, vooral eenvoudige levensmiddelen, toegevoegd aan de schappen van MOL's 170 tankstations in Hongarije.

Dunnes lanceert online boodschappenservice in de herfst
Dunnes Stores is klaar voor de lancering van de online boodschappenservice ten tijde van de herfst, zo meldt de Irish Independent. Bronnen uit de sector vertellen dat het streefdoel van de herfstlancering een uitdaging zal zijn.

UFCW stemt voor staking bij Loblaws
De vakbond United Food and Commercial Workers stelt dat haar leden werkzaam bij LoblawCompanies Ltd in Ontario 97% in het voordeel van de staking hebben gestemd, zo meldt mississauga.com. De vakbond brak 5 mei de onderhandelingen met Loblaws. De UFCW vertegenwoordigt 28.000 werknemers bij Loblaws Great Food and Superstore, Zehrs, Zehrs Great Food and Superstore en Fortinos. De lokale bevolking stelt dat de belangrijkste kwesties betrekking hebben op loon, werktijden, voordelen en de zoektocht naar verbeteringen en grenzen voor levering aan derden.

Loblaw verhoogt haar activiteiten in de haven van Halifax
Loblaw Companies Ltd heeft haar supermarktketen veranderd voor inkomende vracht, wat betekent dat meer containers via de haven van Halifax zullen arriveren, zo meldt thechronicleherald.ca. Karen Oldfield, president en CEO van de Halifax Port Authority, sprak afgelopen vrijdag kort over het partnership met Loblaws bij de jaarlijkse algemene vergadering. "Meer van de totale offshore-zendingen van Loblaw komt nu direct aan in Halifax. Dit betekent voor Loblaws een efficiëntere supply chain, zodat ze hun klanten beter van dienst kunnen zijn in Atlantisch Canada," aldus Oldfield.

Omzet van Kentucky Proud overtreft verwachtingen van Kroger
Het marketingprogramma voor telers, Kentucky Proud, is een succes geweest in winkels van de supermarktketen, zo meldt wcpo.com. De retailer, in samenwerking met de leden van Kentucky Proud, behaalde in de eerste zes maanden positieve resultaten.

Whole Foods test 'discount' concept in het Noordwesten
Whole Foods Market zal ten minste twee pilots van haar nieuwe 'discount' concept in het noordwesten van de VS starten, zo meldt kgw.com. Precies waar in het noordwesten blijft een mysterie, maar Denise Breyley, Whole Foods' 'Northwest forager', vertelde afgelopen donderdag dat het winkelend publiek al snel een kans krijgt om het nieuwe aanbod te onderzoeken. Het plan is om in 2016 operationeel actief te zijn.

Hongaarse voedselretailomzet groeit met 5%
De voedselretailomzet steeg met 5% tot 1,59 miljard euro in de periode van december vorig jaar tot maart van dit jaar, zo meldt marktonderzoeksbureau Nielsen afgelopen vrijdag (bbj.hu). In termen van volume steeg de retailomzet met 4%.

Mercator Group eindigt eerste kwartaal met bedrijfsresultaat van 12,2 miljoen euro
De in Slovenië gevestigde retailer, Mercator Group, beëindigde het eerste kwartaal van het jaar met een bedrijfsresultaat van 12,2 miljoen euro: een drievoudige toename ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014, met name als gevolg van hogere opbrengsten en lagere kosten, zo meldt esmmagazine.com. De nettowinst over de periode bedroeg 4,1 miljoen euro, terwijl de omzet 628,7 miljoen bereikte: een stijging van 0,6% jaar op jaar. De totale investeringen bedroegen 6,7 miljoen euro.

Nieuwe sales director bij Metro Cash & Carry Kroatië
Tomislav Smolčec is benoemd tot sales director, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de verkoopkanalen van METRO Cash & Carry in Kroatië, zo meldt esmmagazine.com. In de nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van de strategie.

Raley ondersteunt creatie van stadsboerderij
Raley's Supermarkets stelde afgelopen vrijdag dat de retailer een samenwerkingsverband aangaat met het Center for Land-Based Learning om te helpen met het verwerkelijken van een stedelijke farm in West Sacramento, Californië. Zo meldt supermarketnews.com.

Dia doet het goed in Latijns-Amerika
DIA is in 2015 goed begonnen in opkomende markten met een stijging van 30% van de netto-omzet voor het eerste kwartaal van 2015 (let op: de opkomende markten zijn activiteiten in China), zo meldt retailanalysis.igd.com. Ondanks een hardere, zakelijke omgeving dan in 2014 stelt DIA dat het marktaandeel in Latijns-Amerika blijft groeien door de sterke prestaties.

Publicatiedatum: