Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sensor signaleert bedorven voedsel

Een nieuwe sensor herkent bedorven voedsel. Door de sensor te plaatsen op voedselverpakkingen kan het de voedselkwaliteit in de gaten houden en verspilling tegengaan. Wanneer voedsel bederft, komt ethanol vrij. De sensor, ontwikkeld door het VTT Technical Research Centre of Finland Ltd, meet de hoeveelheid ethanol in de verpakking. Vooral fruit produceert veel ethanol als het bederft. De sensors zijn verwerkt in Radio-frequency identification (RIFD) tags. Deze tags zitten op voedselverpakkingen en zenden via radiogolven informatie uit over de versheid van het voedsel naar de groothandels, supermarkten of klanten. Consumenten kunnen in de supermarkt met een smartphone de versheid van het product inzien.
Voedselverspilling In Europa gaat er jaarlijks meer dan 100 ton voedsel verloren door bederf. Veel voedsel gaat verloren in de toeleveringsketen in Europa. In de toeleveringsketen gaat 66 procent van het groente en 72 procent van het fruit verloren. Met de nieuwe sensor kunnen leveranciers hun producten beter in de gaten houden. Het VTT Technical Research Center is bezig met het commercialiseren van de sensor.
Publicatiedatum: