Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RotterZwam: paddenstoelenteelt in aangepaste koelcontainer

Samen met Reftrade werkt RotterZwam aan een methode om in de stad ketens te sluiten. Door bestaande technieken (koelcontainers) te combineren met een innovatieve blik op afval (paddenstoelen op koffiedik) is het mogelijk om voedselproductie te combineren met afvalreductie.



Partners in Rotterdam
RotterZwam wil een zo groot mogelijk deel van het Rotterdamse koffiedik omzetten in voedsel, enzymen en hoogwaardige compost. Op deze manier willen zij een concrete bijdrage leveren aan Rotterdam als circulaire stad. Maar ook werkgelegenheid creƫren en lokale voedselproductie stimuleren.

Daarnaast krijgt Rotterzwam aanvragen vanuit heel Europa voor het volgen van leerwerkplekken en vanuit heel de wereld voor het delen van onze expertise [o.a. Burundi, Dubai, India, China, Japan en Turkije. Reftrade is leverancier (verhuur en verkoop) van koel- en vriescontainers in de breedste zin van het woord. Wij leveren zowel stand-alone units als geschakelde units.



"Samen testen wij nu de mogelijkheden om paddenstoelen te kweken in een aangepaste koelcontainer. Daar hebben wij enkele maanden voor uit getrokken. Bij succesvolle test volgt een uitrol voor de opschaling in Rotterdam en wie weet een wereldwijde vermarkting", vertelt Ferry Breekweg van Reftrade.

Voor meer informatie:
Reftrade Rental B.V.
Tel. + 31 (0)10 429 7155
f.breekweg@reftrade.com
www.reftrade.com
Publicatiedatum: