Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eind van het jaar nieuw kantoor en warehouse in gebruik

Staay Food Group: barge-terminal in de 'achtertuin'

Staay Food Group (SFG) had maandagochtend 18 mei de primeur om als eerste containers te lossen op de splinternieuwe barge-terminal in Alblasserdam. De vestiging Staay Export, onderdeel van SFG, is slechts 300 meter verwijderd van de nieuwe terminal. "Als SFG importeren wij een behoorlijk volume uit Midden- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Wij zien de tendens dat meer en meer rederijen met de deepsea-carriers naar de nieuwe Maasvlakte uit gaan wijken, waardoor het financieel zeer interessant wordt om de containers via de binnenvaart naar Alblasserdam te brengen", zegt Alexander Visser.


De eerste container werd gisteren op de terminal geladen op de vrachtwagen

Door gebruik te maken van deze nieuwe terminal kan SFG haar steentje bijdragen aan de duurzaamheid. Het lossen van containers in Alblasserdam betekent minder vrachtwagens op de A15 vanaf de Maasvlakte naar Alblasserdam, waardoor de files worden teruggedrongen en er minder CO2 uitstoot plaatsvindt. Voor SFG valt de aankomst van deze eerste containers samen met de start van de bouw van een nieuw kantoor en warehouse recht tegenover de bestaande vestiging van Staay Export. Eind van dit jaar zal dit nieuwe pand zowel de vestiging Staay-Hispa als het hoofdkantoor van SFG gaan huisvesten. De twee vestigingen hebben totaal ca. 14.000 m2 gekoelde opslagruimte en meer dan 3.250 m2 kantoor.


Artist impression nieuw pand
Publicatiedatum: