Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlos Llambrich van Llamfruit:

"Prijzen en kwaliteit kersen blijven stabiel"

"Dit jaar zijn we begin mei met het seizoen begonnen, ongeveer veertien dagen later dan normaal," stelt Carlos Llambrich, manager van Llamfruit Cherry. "Deze week verwachten we de oogst van de vroege rassen te beëindigen. Daarna gaan we verder met de Frisco en Rocket gezien het feit dat het fruit zeer snel rijpt als gevolg van de gunstige weersomstandigheden."



De producent en exporteur verklaarde dat de vroegste rassen meestal zijn bestemd voor de binnenlandse markt, omdat die "nog steeds niet voldoen aan de Brix-niveaus van goede kersen. Hun vlees is zachter en hun houdbaarheid te kort voor de exportmarkten."

"We zullen de eerste Frisco- en Rocket-kersen (met een intensere kleur en grotere kalibers) exporteren naar de Verenigde Arabische Emiraten. Dit land bezochten we dit jaar middels een zeer positieve handelsmissie in Dubai. Bovendien zijn we dit jaar van plan om de export naar Hong Kong te continueren. Vanuit Hong Kong wordt het fruit verder gedistribueerd naar Singapore en Maleisië," zegt Llambrich, "er worden echter geen kersen herverdeeld naar China. Dit is te wijten aan de invoering van strengere fytosanitaire protocollen."

Terwijl Llambrich stelt dat de prijzen in het begin van het seizoen niet zo hoog zijn als vorig jaar, merkt hij ook op dat ze stabieler zijn gebleven. "Ook al is deze week het marktaanbod gestegen als gevolg van de hoge temperaturen. De prijzen kennen geen achteruitgang en de gemiddelde prijzen zullen aan het einde van het seizoen naar verwachting hoger zijn."

De exporteur benadrukt ook de kwaliteit van de productie van dit jaar, want ondanks de 25% tot 30% daling in het begin van de volumes, "zijn er minder discards en tweede klasse categorieën geweest," aldus Llambrich. Hij verwacht ook dat de oogstvolumes naar een vergelijkbaar niveau als vorig jaar zullen gaan.

Llamfruit Cherry zal gedurende de hele zomer zijn steenfruitseizoen voortzetten met nectarines, perziken en platte perziken, hoewel de producent en exporteur vooral een echte kersenspecialisten zal blijven.

"Dit jaar hebben we een overeenkomst met twee producenten en marketeers bereikt. De doelstellingen zijn om een ​​grotere concentratie van het aanbod te bereiken en om de campagne uit te breiden. Daarnaast hebben we een nieuw merk, Cherry Lovers, om de kwaliteit van de vroege differentiatie-rassen die niet aan de hoogste eisen voldoen, te verhogen."

Meer informatie:
Carlos Llambrich
Llamfruits Cherry S.L.
+34 618 996 701
carlos.llamfruit@gmail.com
www.llamfruit.com
Publicatiedatum: