Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: vraag naar en prijs zoete aardappelen goed

Ondanks het droge weer is het warme en zonnige klimaat in Californië ideaal om zoete aardappelen te verbouwen. Ongeveer 7.600 hectare zijn extra aangeplant voor het volgende seizoen. "De vraag naar zoete aardappelen is de laatste jaren gestegen", zegt Jason Tucker, de president van de California Sweet Potato Council: "De zoete aardappel sluit goed aan bij de trend gezonder te eten".

In vergelijking met het begin van het seizoen zijn de prijzen op de markt nog steeds sterk. "Onze strategie is om een premium product aan te bieden voor een betaalbare prijs. Consumenten krijgen qua voedingswaarden veel waar voor hun geld".

Ongeveer 10% van de zoete aardappelen uit de VS worden naar Europa en Canada geëxporteerd. In Canada is de vraag het sterkst in oktober rond Thanksgiving. In Europa is de vraag door het jaar heen stabiel.




Momenteel werkt een lokale zoete aardappelteler samen met de UC Merced School of Engingeering aan de ontwikkeling van een nieuw systeem om de aardappelen te telen.

Zoete aardappelen zijn een van gezondste groenten voor consumenten. Het Center for Science in the Public Interest heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd waarin zoete aardappelen uitkomen in de top-10 gezonde producten. "Telers in Californië gebruiken water uit de Sierra Nevada bergen. Dit water is zeer zuiver. Daarbij bevatten zoete aardappelen zee veel vitaminen, mineralen en vezels".




Een middel grote zoete aardappel met schil bevat ongeveer 4 gram vezels, 2 gram proteïnen, meer betacaroteen dan elke andere groente en minder dan 110 calorieën. "Natuurlijk suikers zijn belangrijk vandaag de dag. Zoete aardappelen hebben geen toegevoegde suikers nodig want ze zijn van nature zoet na gekookt te zijn.

De droogte in Californië veroorzaakt veel problemen voor de telers. "Dit jaar hebben we maar 65% neerslag gehad van wat er normaal zou moeten vallen. We hebben maar 8% over van ons waterreservoir. Watertekort is een van de grootste problemen waar wij hier mee te maken hebben".


Voor meer informatie:
Jason Tucker
President
California Sweet Potato Council
info@casweetpotatoes.com
www.casweetpotatoes.com
Publicatiedatum: