Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jack Groenewegen100 dagen voorzitter

Samenwerking centraal bij uitdagingen Prominent in 2015

De eerste 100 dagen als voorzitter van Prominent zitten erop voor Jack Groenewegen. Een mooi moment om even terug te blikken én vooruit te kijken. "Ondanks dat ik al jaren een betrokken lid en oud-bestuurslid ben, is het voorzitterschap toch anders dan ik had verwacht. Het heeft mij meer inzicht gegeven", aldus Jack. "En voor 2015 heb ik mezelf een aantal mooie uitdagingen opgelegd."



Jack Groenewegen draait al een poosje mee binnen Prominent. Zo heeft hij jaren in het bestuur gezeten en is hij als trostomatenkweker al lid sinds de officiële oprichting in 1995. In januari droeg oud-voorzitter Jan van der Voort de voorzittershamer over aan Jack. "Toen mij de vraag gesteld werd of ik Jan wilde opvolgen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik voel het als mijn verantwoordelijkheid om deze uitdaging aan te gaan." Maar waarom is het voorzitterschap dan toch anders dan hij had verwacht? "Het is anders op een goede manier. Ik zit er als voorzitter net iets dichter bij, iets korter op en wordt bijvoorbeeld wat vaker gebeld voor overleg. Dat vind ik prettig, ik wil graag weten wat er binnen de organisatie gebeurt. Nu ik er middenin zit, merk ik pas echt wat voor een geweldige club medewerkers we hebben. Mensen die Prominent al jaren trouw zijn, die verschillende functies hebben bekleed en daardoor weten hoe de winkel moet draaien. En dat is mooi om te zien", vertelt Jack. "Al sinds de oprichting 20 jaar geleden staat samenwerking centraal. Door steeds de nieuwste ontwikkelingen te ervaren en te delen, houden onze leden voorsprong op de concurrent. En ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om die transparantie binnen Prominent te bewaken." Naast voorzitter van Prominent heeft Jack inmiddels ook plaatsgenomen in het bestuur van coöperatie DOOR U.A.

Uitdagingen 2015
Voor 2015 heeft de nieuwe voorzitter zichzelf en Prominent een aantal mooie uitdagingen opgelegd. "Met stip op één: van product- naar marktgericht denken. Vroeger kozen de telers voor een ras met de laagste kostprijs. Nu draaien we het steeds vaker om en stemmen we met de klant af waar de retailer behoefte aan heeft", aldus Jack. "Als tweede punt wil ik mij focussen op de samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen Prominent. Dat kan altijd beter en efficiënter. En een derde uitdaging voor Prominent/DOOR Partners is het verder uitbouwen van de relatie met onze ketenpartners. Die wordt ieder jaar sterker. 2015, ik heb er zin in!"

Voor meer informatie:
Prominent Tomatoes
 www.prominent-tomatoes.nl.
Publicatiedatum: