Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vliegtuigbrandstof uit rottend fruit en bladeren

Onderzoekers uit Richland hebben een manier ontdekt om een component van vliegtuigbrandstof te ontwikkelen uit een gewone zwarte paddenstoel, die gewoonlijk gevonden wordt in rottend(e) bladeren en fruit. De ontdekking kan de weg vrijmaken voor een economische manier om luchtvaartbrandstoffen de komende jaren biologisch te produceren.

Er is nog veel werk te doen om het proces, nodig om de brandstof te produceren, te verfijnen, vooral in grote hoeveelheden, zegt onderzoekschef Birgitte Ahring. Maar deze eerste vondst heeft veel mogelijkheden, zoals eerder het geval was met microscopisch leven.

"Toen Alexander Fleming als eerste antibiotica vond, ging het om een geringe hoeveelheid", volgens Ahring.

Ahring kwam naar de universiteit in 2008. Deze professor van het Bioproducts, Sciences and Engineering Laboratory, BSEL werkt 2-3 jaar aan het project. Ze is gemotiveerd om de katalysator te vinden rond biobrandstoffen.

De Federal Aviation Administration doopte het team van de Washington State University in 2013 om in het Center for Excellence in Alternative Jet Fuels and Environment met bijzondere nadruk op de ontwikkeling van vliegtuigbrandstof. Een deel van het werk voor het programma wordt gedaan door BSEL, een samenwerking tussen WSU Tri-Cities en het Pacific Northwest National Laboratory.

Ahrings team heeft de zwarte paddenstoel, Aspergillus carbonarius ook gebruikt in ander onderzoek. Onderzoekers van biobrandstoffen zijn al lang geïnteresseerd in paddenstoelen. Die kunnen koolwaterstoffen produceren, de hoofdcomponent van petroleum.

Publicatiedatum: