Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse avocado's profiteren van gat in de markt

Tot nu toe verloopt het avocadoseizoen voor het Zuid-Afrikaanse Core Fruit erg goed. Directeur Nico van Staden: "Spanje en Israƫl stopten het seizoen eerder, dus dit biedt kansen voor Zuid-Afrika in week 10. Binnenkort zal het aanbod wat toenemen maar tot nu toe zijn de omstandigheden er goed."


 
Meer dan 90% van Core Fruit's avocado's wordt verscheept naar het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. "In dit eerste jaar worden er naar verwachting 1,3 miljoen dozen geƫxporteerd. Telers planten verbouwen meer avocado's, dus de volumes blijven toenemen," aldus van Staden.

De goede teelt maakt avocado's een interessant product voor telers. In deze markt neemt Zuid-Afrika het vooral op tegen Peru, "Het blijft lastig te vergelijken omdat beide landen Hass verbouwen, wat veruit het meest populaire soort is. De kwaliteit is hetzelfde maar onze strategie focust zich op een goede houdbaarheid."




Wat betreft grapefruit verzekert van Staden dat de markt goed is en hoopt dat dit zo blijft. Van Staden: "In landen als Japan en China is de vraag naar grapefruit momenteel groot."

"Door droogte kan het het fruit uit sommige regio's wat aan de kleine kant zijn maar het is nu nog te vroeg om daar harde uitspraken over te doen. We proberen hoe dan ook elke markt de maat te leveren waar naar gevraagd wordt," legt Nico uit.

Ook over de citroenenmarkt is Nico optimistisch. De goede omstandigheden houden volgens hem aan tot halverwege het seizoen: "Telers plantten grote volumes en er is nog steeds ruimte om te groeien, dus ik verwacht geen markt crash. Al met al zou de citrusmarkt, in deze eerste fase, goed zijn voor ons bedrijf."


Meer informatie:
Nico van Staden
Core Fruit
Tel: +27 21 863 6312
Email: nico@corefruit.com
www.corefruit.com

Publicatiedatum: