Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
True Fruits richt zich nu ook op andere landen

Groene smoothies enorm succes in Duitsland

Tholen - Bijna tien jaar geleden rondden drie Duitse economiestudenten hun studie af en gingen op reis. In het Verenigd Koninkrijk kwamen ze heerlijke smoothies tegen. Op de Duitse markt was het product nog vrij onbekend en niemand was er in gespecialiseerd. De drie heren geloofden er in en startten de productie van fruitsmoothies. Dit werd een succes, maar na de introductie van de groentensmoothie in september vorig jaar schoot de afzet nog verder de lucht in. Nicolas Lecloux is één van de oprichters en presenteerde zijn verhaal tijdens het European Vegetable Congress op 7 mei.Ze hadden verwacht dat het een makkelijke opgave zou zijn om smoothies te maken, maar dat viel een beetje tegen. "We waren het eerste Duitse bedrijf die fruitsmoothies introduceerden. Momenteel zijn er veel concurrenten bijgekomen. Ons onderscheid is de uitstraling en verpakking. Smoothies van true fruits worden namelijk in glazen flesjes verkocht in plaats van plastic. Daarnaast maken we onze smoothies met andere producten, zoals exotisch fruit, die niet zo bekend zijn bij consumenten. Als klein bedrijf blijven we innoveren."

Binnen enkele maanden kwart van omzet
Daarom introduceerden ze in september 2014 de groene smoothie. "De fruitsmoothies liepen al succesvol, maar we hadden niet verwacht dat de groene smoothie zo'n impact zou hebben. Het was een onverwacht succes. De markt explodeerde, het was bijna ongelofelijk. Binnen enkele maanden werd de groene smoothie een kwart van onze omzet. Dit laat wel het enorme potentieel zien."


Nicolas Lecloux tijdens het EVS-congres

De beste groene smoothie maak je zelf

"De beste groene smoothie kun je eigenlijk het best zelf maken", vindt Nicolas. "Maar dat is veel en gecompliceerd werk. Je hebt een speciale blender nodig voor een echt goede groene smoothie, die zijn snel 600 tot 800 euro, dus een grote investering. Daarnaast moet je verschillende groenten en salades inkopen, wassen en blenden. Makkelijker is onze gezonde convenience oplossing. Sommige mensen geven aan dat dit geen echte groene smoothie is. "Ergens klopt dat wel, want het aandeel groenten hoort hoger te liggen. Maar echt, als je niet gewend bent aan die smaak, vind je dat helemaal niets. Wij willen daarentegen wel een smaakvolle smoothie leveren. Om het drinkbaar te maken wordt ook fruit toegevoegd. Onze producten uit Europa kopen we zelf in en de exotische groenten en fruit via importeurs."

Duitsland en export
Momenteel zijn ze met name actief in Duitsland. "We focussen ons met name op het eigen land, maar exporteren ook naar Oostenrijk en Zwitserland. Enkele jaren geleden stonden we voor de keuze: blijven groeien in eigen land met nieuwe producten, of bestaande producten ook in het buitenland introduceren. Toentertijd kozen we voor Duitsland, maar sinds kort kijken we ook naar kansen in het buitenland."

Voor meer informatie:
nic@true-fruits.com
www.true-fruits.com

Publicatiedatum: 13-5-2015
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


prachtig ich will eine erectione und ich will eine dosis groene smoothies
john, Beveren - 26-1-2017 8:55:45


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: