Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SSO: Legionellapreventie in koeltorens

Hoe houd je koeltorens en luchtbevochtigers legionellaveilig? ISSO geeft het antwoord op 27 mei in de regio Utrecht. In beide bijeenkomsten staan legionellaveilig en milieuverantwoord beheer centraal binnen de wettelijke voorschriften van koeltorens en luchtbevochtigers anno 2015. Behandeld worden ISSO-publicatie 55.3, de risico-analyse en het beheersplan. Instructie 1 is voor iedereen die met koeltorens en luchtbevochtigers te maken heeft. Instructie 2 is een aansluitende tweedaagse instructie voor risico-analisten.

Legionella
In de ochtend behandelen de instructeurs de opbouw en werking natte koeltorens en hybride koelers: waterkwaliteit, legionella en waterchemie; incidenten en casehistorie; wetgeving, richtlijnen (Wm en Arbo); waterbehandeling en beheer en onderhoud van koeltoreninstallaties.

Risico-analyse
Deelnemers die de instructie eerder volgden, kunnen het middagprogramma volgen als terugkomdag. Dan gaat het over risico-analyse, beheersmaatregelen en calamiteitenplan volgens ISSO-55.3 (herziene versie 2014); organisatie van het beheer, conform RACI-model; model risico-analyse en beheersplan, herziene versie 2014 en toezicht op beheer.

Gebouwbeheerders
Voor wie is deze instructie interessant? Gebouwbeheerders; onderhouds- en facilitymanagers; toezichthouders/ handhavers milieudiensten; arbodiensten; omgevingsdiensten en risicoanalisten.

Bron: koudeenluchtbehandeling.nl
Publicatiedatum: