Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
€1,65 per kilo

Turkije: aardappelprijzen +80%

Aardappelprijzen zijn in Turkije naar een nieuwe recordhoogte gestegen en staan nu op €1,65 per kilo. De prijzen zijn met 80% gestegen in de laatste vier maanden. Er zijn geruchten op de markt dat deze stijging puur door speculatie is gekomen. De Turkse Minister van Handel zegt dat als het waar is dat aardappelprijzen zijn gestegen doordat telers aardappelen hebben opgeslagen er ernstige consequenties zullen volgen. De prijsstijging kan niet worden verklaard omdat alle andere marktcondities hetzelfde zijn
als afgelopen jaar.

Het ministerie is momenteel bezig met een onderzoek. De eerste vindingen laten zien dat er 312,000 ton aardappelen opgeslagen liggen. Twee bedrijven hebben samen 70,000 op voorraad. In Turkije wordt er per maand 110 ton aardappelen geconsumeerd.

"Nu mensen zien dat de overheid actie onderneemt tegen het opslaan van aardappelen zal dit in de komende weken minder worden gedaan. Hierdoor verwachten wij dat de prijzen zullen dalen. De mensen die de prijzen artificieel hoog houden zullen worden gestopt en de markt zal terugkeren naar een normaal prijsniveau".

Publicatiedatum: