Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teleurstellend resultaat voor Sprouts Farmers Market

Coop Denemarken werkt samen met biologische telers

Coop Denemarken is gestart met een nieuwe campagne: Together for Better Food. Onder deze noemer gaat Coop een (lange termijn)overeenkomst aan met de biologische boerderij Soris, zo meldt thenews.coop. Het partnerschap zal klanten in het grootstedelijk gebied in staat stellen om toegang tot lokale en biologische groenten en fruit te krijgen. Andere retailers zijn nu ook begonnen om biologische producten te verkopen. Het label 'O' van het Deens staatsbedrijf is bekend bij 98% van alle Deense klanten.

Plannen voor uitbreiding eerste Britse sociale supermarkt
De eerste Britse sociale supermarkt, die producten verkoopt voor maximaal 70% minder dan de gebruikelijke verkoopprijs, wil in 2020 uitbreiden met 20 winkels, zo meldt retailanalysis.igd.com. De sociale supermarkt is een initiatief van Company Shop, al 40 jaar de grootste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk van voedseloverschotten. Het doel van de retailer is om voedselverspilling en -afval tegen te gaan door meer dan 30.000 ton overtollig voedsel per jaar te verhandelen, waarvan 95% wordt geconsumeerd. De voedseloverschotten hebben volgens Company Store het potentieel om in de komende drie jaar te verdubbelen. De Company Store neemt voedsel van retailers, fabrikanten en leveranciers af dat nog gegeten kan worden, maar om redenen zoals verpakkingsfouten of verkeerde seizoensgebonden promoties niet de schappen van de supermarkt bereiken.

Tesco benoemt voormalig Kingfisher executive
Tesco heeft Bruce Marsh, voormalig directeur van Kingfisher's Future Homes, aangesteld als het hoofd Financiën, zo meldt Sky News.

Retailomzet Australië groeit in maart minder dan verwacht
De Australische retailomzet klom met 0,3% in maart ten opzichte van een maand eerder. De omzet in het eerste kwartaal steeg 0,7% ten opzichte van de laatste drie maanden in 2014. Allebei de cijfers blijken lager dan verwacht, zo meldt actionforex.com. De retail omzet, specifiek gericht op voeding, steeg met 0,4%.

Target CFO: "We werden geboeid door consensus"
De CFO van Target stelde dat de retailer werd "geboeid door consensus", zo meldt bizjournals.com. "Te veel mensen (waren) uitgenodigd voor te veel vergaderingen. Te veel mensen hadden een veto of macht over beslissingen die hen niet direct beïnvloeden," stelde Chief Financial Officer John Mulligan afgelopen donderdag. "We hadden behoefte om sneller te zijn: sneller in de manier waarop we werken, hoe we beslissingen nemen en hoe we dingen gedaan krijgen," vervolgde hij. "Dat betekent meer instructie, minder niveaus van goedkeuring, en ja, samenwerking, maar niet overal en alleen waar het gerechtvaardigd is."

Target wil 45 miljoen euro investeren in DC
Target Corporation zal 45 miljoen euro investeren om het distributie-operatiecentrum uit te breiden. Dit zal honderden nieuwe banen creëren in Suffolk, Virginia, zo meldt areadevelopment.com.

Duitse Metro vergroot uitgaven
De vierde grootste retailer van Europa stelde afgelopen donderdag dat de jaarlijkse kapitaaluitgaven worden opgeschroefd tot ongeveer 2 miljard euro in 2020 van een verwachte 1,4 miljard in 2014/15, zo meldt euronews.com. Het doel is de jaarlijkse same-store omzetgroei in 2020 boven de 2% te tillen in vergelijking met de 0,1% vorig jaar en het bereiken van een operationele marge van meer dan 3,5% ten opzichte van 2,7% in 2013/14.

Schnucks heeft plannen voor state-of-the-art depot
Schnuck Markets zal deze zomer beginnen met de bouw van een nieuw state-of-the-art distributiecentrum van 90 miljoen euro in het noorden van de Provincie van St.Louis, zo meldt supermarketnews.com. De uitbreiding verdubbelt bijna de distributie- en opslagmogelijkheden.

Teleurstellend resultaat voor Sprouts Farmers Market
Sprouts Farmers Market stelde afgelopen donderdag dat de nieuwe winkels de financiële resultaten voor het eerste kwartaal een boost hebben gegeven, supermarketnews.com. De netto-inkomsten voor de 13-week kwartaal steeg met 11,1% tot 33,5 miljoen euro, terwijl de omzet steeg met 18,7% tot $ 765 miljoen euro en de vergelijkbare omzet groeide met 4,8%. De retailer opende vorig jaar 24 nieuwe winkels en 10 in het eerste kwartaal - twee elk in Alabama, Californië en Texas en afzonderlijke eenheden in Arizona, Georgia, Missouri en Utah.

Meijer test pick-up service
Meijer test haar nieuwe dienst, de Meijer Curbside, zo meldt retailsolutionsonline.com. De dienst werd ontworpen om te shoppers te helpen bij "het maximaliseren van hun tijd". Klanten kunnen online winkelen en vervolgens op een vooraf geselecteerde ophaaltijd de boodschappen ophalen en 'speciale instructies' of 'persoonlijke voorkeuren' opgeven.

Omzet van Natural Grocers stijgt
De netto-omzet van Natural Grocers steeg 21% tot 140,5 miljoen euro in het tweede kwartaal dat 31 maart 2015 eindigde. Het netto inkomen steeg tot 35,1% naar 4,8 miljoen euro, zo meldt supermarketnews.com. De vergelijkende omzet steeg met 5,6%.

Marsh viert verbouwing
Marsh Supermarkten vierde zijn grote heropening op donderdag na een recente verbouwing met een verfrissende outlook, meldt timesbulletin.com

Walmart breidt winkelconcept campussen uit
Walmart breidt haar winkelconcept gericht op campussen uit, zo meldt nreionline.com. De discounter opende onlangs een vijfde Walmart Campus Store op de Virginia Commonwealth University (VCU) in Richmond.

Morrisons wil beter naar behoeften van shoppers luisteren
In het licht van de voortdurende malaise van de retailer heeft de CEO van Morrisons, David Potts, gezegd dat hij en het bedrijf zeer ontvankelijk zijn voor de meningen van haar klanten als wel het winkelend publiek in het algemeen, zo meldt esmmagazine.com.

Portugal: Sonae MC ziet lichte stijging van de omzet
Sonae MC noteert in het eerste kwartaal een omzetstijging van 0,8% in 2015, zo meldt esmmagazine.com. De supermarktafdeling van de Sonae Group behaalde een omzet van 793 miljoen euro, maar de like-for-like omzet daalde met 1,2%. De onderliggende EBITDA daalde met 5,1%.

Kenia: Tuskys neemt CEO aan
De bestuurders van Tuskys Supermarket hebben een aantal professionals aangenomen om de retailer voor te bereiden voor de opening, zo meldt allafrica.com. De bestuurders hebben Dan Gathua aangesteld als Chief Executive Officer met ingang van 4 mei 2015. Gathua zal een team van professionals, verdeeld over de verschillende afdelingen, leiden.
Publicatiedatum: