Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutas y Verduras El Prado werkt samen met groentenonline.nl

"Op een pallet van 1000 kilo bespaart onze klant 20 cent per kilo"

Tholen - Het Spaanse bedrijf Frutas y Verduras El Prado exporteert al meer dan 20 jaar producten uit de regio's Almería, Alicante, Murcia, Granada, Málaga naar Europa. "Wij werken met vele coöperaties en lokale bedrijven samen en kennen bijna alle telers persoonlijk. Maar zelf zijn we onafhankelijk en hebben daarom de unieke mogelijkheid om de kwaliteit van de producten te vergelijken en over de prijzen voor onze klanten te onderhandelen. Bovendien regelen wij voor onze klanten het transport naar Nederland/België", vertelt Nils Angelike. "Onze partner in Nederland is Daan de Kort van www.groentenonline.nl."


 
Growing together

"Ons doel is om de Europese markten te verbinden en verkoopprocessen voor iedereen te vereenvoudigen", vervolgt hij. "We zijn getrouw aan onze slogan 'Growing together'. Een tijdje geleden hadden we het idee om vanuit de Spaanse coöperaties de handel rechtstreeks naar Nederland te verkopen. We leveren mixpallets en 'normale' pallets, zowel aan kleine winkels en supermarkten alsook aan grotere bedrijven. Dankzij onze ervaring en de internationale contacten hebben wij in de loop van de jaren een netwerk tussen Spanje, Italië, Portugal en Nederland (en nu ook Duitsland) kunnen opbouwen." Nils geeft aan dat de trend in Nederland steeds meer richting mixpallets gaat. "Klanten kunnen geld besparen als ze rechtstreeks bij ons inkopen. Gemiddeld wordt dan 20 cent per kilo bespaard als je uitgaat van een pallet van 1000 kilo."



Productaanbod
Frutas y Verduras El Prado werkt met meer dan 40 coöperaties uit heel Spanje samen. "Momenteel leveren we vooral fruit uit onze regio zoals meloenen en nectarines. Vanaf september gaan we weer heel veel met groenten werken zoals tomaat, courgette, komkommer, paprika en aubergine. Aangezien we met diverse Europese contacten hebben kunnen we in principe bijna alle producten voor de klant vinden. Het grote voordeel is dat we zelf onafhankelijk zijn en niet aan coöperaties gebonden." Het bedrijf is ook altijd op zoek naar speciale producten, die soms nog in de testfase zitten. "Het zijn producten die in de toekomst mogelijk interessant kunnen zijn voor internationale markten zoals hartvormige komkommer, paarse paprika of witte aubergines", legt Nils uit.

Er werken vier personen bij Frutas y Verduras El Prado. "De oprichter, Joaquin Romera López, heeft inmiddels al meer dan dan 25 jaar ervaring in de handel van groente en fruit. Sinds 2004 werkt ook zijn zoon Joaquin Romera García in het bedrijf en is voornamelijk verantwoordelijk voor de export naar markten zoals Italië en Portugal. Door de groei van het bedrijf, onze kennis op het gebied en de vele contacten die we hebben opgebouwd in Spanje, hebben we een half jaar geleden besloten om verder naar nieuwe Europese markten uit te breiden."

Het team

Het team van Frutas y Verduras El Prado bestaat uit Joaquin Romera López (oprichter / nationale handel), Joaquín Romera García (handel Italië, Portugal / kwaliteitscontrole), José Luis Jiménez Encisco (kwaliteitscontrole) en Nils Angelike (handel Europa / kwaliteitscontrole).
 
Daan de Kort van groentenonline.nl heeft dagelijks contact met het Spaanse bedrijf en hij is ook de tussenpersoon voor de Nederlandse bedrijven. Als er vragen of problemen zijn, staat hij in Nederland altijd ter beschikking.
 
Contact Spanje:
Nils Angelike
Comercial Internacional
Contact: +34 673 719 248
C/ Miguel Angel,6 2-A
04700 EL Ejido - Almeria – Spanje
www.facebook.com/frutasyverduraselprado
Twitter: @elprado_almeria
 
Contact Nederland:
Daan de Kort
www.groentenonline.nl
[email protected]
06-54307650