Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

USDA beoordeelt opnieuw een GGO aardappel

USDA heeft opnieuw een door J.R. Simplot Company genetisch gemanipuleerd aardappelenras door laten stromen naar de volgende fase in het goedkeuringsproces. 

De aardappel, een Russet Burbank ras, is genetisch gemanipuleerd voor resistentie tegen late meeldauw, het tegengaan van zwarte vlekken en verlagen van suikervermindering. Ook produceren ze minder acrylamide, een potentieel carcinogeen. 

De Animal and Plant Health Inspection Service van USDA constateerde dat het onwaarschijnlijk is dat het product een risico vormt voor een plaag. Deze week zullen een ontwerp milieubeoordeling (EA) en voorlopige risicobeoordeling (PPRA) worden uitgegeven die 30 dagen openstaan voor publiek commentaar. 

APHIS gaf in november van vorig jaar zijn goedkeuring aan verschillende Simplot aardappelrassen, beter bekend als "Innate" aardappelen. Ook de U.S. Food and Drug Administration beoordeelde een aantal van deze rassen en concludeerde dat zij niet zo veilig en voedzaam zijn als conventionele aardappelen.

Bron: agri-pulse.com
Publicatiedatum: