Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Komende drie jaar onderzoek naar efficientere teelt

Bananenbusiness bij Univeg 10% van de omzet

Tholen - Dit jaar is Univeg gestart met een Leerstoel Innovatieve Bananenteelt en Veredeling. Het doel van deze leerstoel is het onderzoek naar nieuwe landbouwtechnieken en variƫteiten van de exportbanaan, met het oog op een efficiƫntere, meer milieuvriendelijke en duurzame teelt. De titularis is Prof. dr. Rony Swennen van de KU Leuven en de looptijd van de leerstoel bedraagt 3 jaar.



Nancy Govaerts van Univeg vertelt: "We beogen niet een productie in een bepaald land maar qua volume heeft Univeg het grootste aandeel in Suriname. Er is daar een samenwerking met de firma F.A.I. met een areaal van 2.000 hectare bananen in productie. Sinds 2007 vermarkten we reeds de volledige bananenproductie uit Suriname en in 2014 hebben we 90% van de firma overgenomen na een privatisatieproces geleid door de EU. We zijn ook de grootste rijper van bananen in Europa en onze bananen business is 10% van onze omzet."

Klik hier voor meer informatie over de toenmalige privatisering van SBBS


www.univeg.com