Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lidl gaat samenwerken met Media Markt | Roche Bros. verkoopt producten buiten

Lidl verliest strijd op discountersmarkt

Door de traagheid van Lidl's winkelopeningsprogramma is het marktaandeel van de retailer op de Britse discountersmarkt gedaald met 4,7% tussen 2010 en 2015 ondanks zijn succes in retail, zo meldt retailgazette.co.uk. Lidl opende de minste winkels, naar schatting 69, terwijl Aldi er 195 opende en B & M Stores 220 in dezelfde periode. Hierdoor loopt de retailer achter op de rest in termen van omzetgroei.

Lidl gaat samenwerken met Media Markt
Metro Group Media Markt werkt in Spanje samen met Lidl als onderdeel van een promotiecampagne, zo meldt esmmagazine.com. Zoals gemeld door Planet Retail staat Lidl deze week in de 'Folleto Loco' brochure van Media Markt met het aanbieden van kortingsbonnen: voor € 50 kan de consument een Lidl-voucher ter waarde van € 70 krijgen en inwisselen in mei. Barclays European Food Equity Research stelde: "Het is zeldzaam om een ​​discounter samen met een andere handelaar te zien, maar deze actie kan worden beschouwd als een win-winsituatie voor beide partijen."

Target 55 'lease-winkels' aan verhuurders terug
De retailer, die op 15 januari in het faillissementsbescherming ging, heeft besloten om 55 leasewinkels terug te geven aan hun verhuurders, omdat het niet in staat is om geschikte bieders te vinden, zo meldt theglobeandmail.com. Target opende 133 winkels, maar moet na slechts twee jaar in Canada de deuren sluiten.

Roche Bros. verkoopt producten buiten
Bij de nieuwe winkel van Roche Bros. in Boston kunnen klanten producten en bloemen kopen bij een stand buiten de winkel, schreef de retailer op haar Facebook-pagina, zo meldt supermarketnews.com. Aankopen kunnen worden gedaan met een creditcard.

Woolworths' advertenties niet zo goedkoop, maar Coles' advertenties naar beneden
De supermarktoorlog heeft twee van Australiës grote adverteerders in verschillende richtingen geduwd met nummer 1 Woolworths die haar uitgaven vergroot, terwijl Coles zich naar beneden beweegt, zo meldt smh.com.au. Woolworths wordt geschat op 13,3 miljoen euro voor de traditionele reclame van januari tot maart van dit jaar. Dit was een stijging van 8% ten opzichte van de 12,2 miljoen euro reclameuitgaven in de eerste drie maanden van vorig jaar. Daarentegen wordt Coles' advertentie-uitgaven geschat op 9,65 miljoen euro van januari tot maart. Dit is een daling van 17% ten opzichte van 11,6 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Geen compensatie voor personeel Woolworths
Duizenden mensen die zijn ontslagen door de sluiting van Woolworths zullen geen compensatie ontvangen, zo besluit het Europese Hof van Justitie, aldus bbc.com. De beslissing geldt voor 3.200 mensen die in een winkel werkten met minder dan 20 werknemers. De beslissing heeft ook invloed op 1.200 ex-werknemers van kledingketen Ethel Austin.

X5 Retail Group neemt 27 winkels over
X5 Retail Group kondigt de overname aan van 27 winkels die behoren tot de Nash en Gurman-winkelketens in de republieken van Mari El en Tsjoevasjië. X5 zal de gekochte verkoopruimtes gebruiken voor nieuwe Pyaterochka-winkels en Perekrestok-supermarkten, zo meldt retail-loyalty.or.

Edeka en Tengelmann willen overname redden
Edeka en Tengelmann willen de fusie van zijn supermarktketens redden ondanks het verbod van het kartel, zo meldt panteres.com. De retailers hebben aanvragen ingediend bij de minister van Economische Zaken, Gabriel. Hij kan het veto van de mededingingsautoriteit overrulen.

Voedselprijzen verhogen Kenia's inflatie
Een piek in de Keniaanse voedselprijzen als gevolg van droge weersomstandigheden tilt de inflatie tot boven de verwachting, zo toonden officiële gegevens afgelopen donderdag, aldus Reuters. De Kenya National Bureau of Statistics (KNBS) stelde in een verklaring dat de inflatie steeg tot 7,08% jaar-op-jaar in april van 6,31% in de voorgaande maand. The food en non-alcoholische dranken index steeg met 3,92% op maandbasis dankzij een stijging van de kosten van maïsbloem, aardappelen, melk, kool, bonen en uien.

Tesco legt media-account 122 miljoen euro in handen van WPP's MediaCom
Tesco is volgens Mediaweek voor zijn mediaplanning en -account overgestapt van IPG's Initiative naar WPP's Mediacom, zo meldt invezz.com. Volgens recente cijfers van marktonderzoeker Nielsen is Tesco de vijfde grootste spender in het Verenigd Koninkrijk aan reclame.

20 agri-food bedrijven bundelen 'Tesco Taste Bud'-programma
Zo'n 20 bedrijven hebben zich aangesloten bij het 'Tesco Taste Bud'-ontwikkelingsprogramma voor leveranciers, zo meldt agriland.ie. Het programma, dat ook wordt gesteund door Bord Bia, loopt voor het vierde jaar en helpt Ierse bedrijven om hun business te vast te stellen, te groeien en te onderhouden in Ierland, maar ook in Tesco's overzeese markten. Het 'Tesco Taste Bud'-programma met Bord Bia levert 30 miljoen euro omzet op, aldus Tesco.

Voedselprijzen verhogen Oeganda inflatie
De stijgende voedselprijzen duwen Oeganda's inflatie in april fors omhoog, zo stelt het Uganda Bureau of Statistics op donderdag, aldus retailgazette.co.uk. Het bureau stelde dat de inflatie steeg tot 3,6% jaar-op-jaar in april van 1,9% een maand eerder, dankzij een sprong van 7,9% in de maandelijkse inflatie van de voedselprijzen. De prijzen van Ierse aardappelen, watermeloen, bonen, uien, tomaten, rijst en vlees stegen in april.

Een groep van Zuid-Afrikaanse fruittelers bezocht voor de eerste keer het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van een opleidings- en vaardighedenprogramma ontwikkeld door de Fresh Produce Exporters' Forum en gefinancierd door Sainsbury's en het Britse Department for International Development (DFID), zo meldt 4-traders.com. Elf telers keken voor een week achter de schermen bij Sainsbury's supplychain mee tot aan het moment waarop hun producten in de schappen van de supermarkt liggen.

VK: Sainsbury's resultaten bevestigen ellende Britse retailsector
De ellende van de retailsector in het Verenigd Koninkrijk zal deze week worden belicht nu de jaarcijfers van Sainsbury's naar verwachting de gevolgen van de concurrentie en de dalende waarde van haar winkelnetwerk zullen weerspiegelen, zo meldt theguardian.com. Sainsbury's dook naar een verlies, vóór belastingen, van 395 miljoen euro in de eerste helft en zal naar verwachting geconfronteerd worden met een winstdaling van 17% tot 900 miljoen euro. Volgens sommige ramingen zouden Sainsbury's afschrijvingen kunnen leiden tot een statutair verlies; zijn eerste jaarlijkse verlies in 10 jaar tijd.

VS: Winst en omzet Publix blijft groeien
Publix zag een succesvol eerste kwartaal in termen van omzet en winst met een omzet van 7,47 miljard euro (een 6,8% stijging ten opzichte van vorig jaar) en de nettowinst tot 493,75 miljoen euro (11,2% stijging), zo meldt fooddive.com. De omzet voor het eerste kwartaal in vergelijkbare-winkels steeg met 5,3%. In 2014 behaalde de retailer een omzet van 27,55 miljard euro.

Wal-Mart schrapt regionale uitvoerende rollen in VS
Wal-Mart Stores Inc. schrapt de Amerikaanse regionale divisie 'executive vice president'-posities. Dit is de laatste van een reeks veranderingen bedoeld om de activiteiten te vereenvoudigen en de klantenservice te verbeteren, zo meldt esmmagazine.com.

VK: One Stop introduceert eerste Subway-eenheden
One Stop, Tesco's dochtermaatschappij met 770 winkels, heeft zijn eerste eenheid met food-to-go Subway-franchise geintroduceerd, zo meldt retailanalysis.igd.com. De eerste metrounit binnen een 'One Stop'-winkel is geopend op Evington Road in Leicester. Een tweede volgt in een winkel eigendom van de retailer in Burton Latimer, Northamptonshire.

VS: Weis behaalt wisselende resultaten in eerste kwartaal
De omzet van Weis Markets steeg, maar de nettowinst daalde volgens vrijgegeven resultaten van afgelopen vrijdag in het eerste kwartaal, zo meldt supermarketnews.com. Weis stelde dat de omzet groeide met 3,7% tot 640,5 miljoen euro tijdens de periode van 13 weken tot 28 maart. De vergelijkbare omzet, exclusief brandstof, steeg met 4,7%, terwijl de totale vergelijkbare omzet steeg met 3,4%. Op hetzelfde moment daalde de nettowinst met 11,2% tot 11,8 miljoen euro in dezelfde periode. De winst per aandeel bedroeg 0,44 euro; een daling van 0,49 euro per aandeel in het eerste kwartaal van 2014.

VS: Hy-Vee's Edeker verkozen tot ACDS voorzitter
Hy-Vee voorzitter, president en CEO Randy Edeker werd deze week verkozen tot voorzitter van de National Association of Chain Drug Stores op de jaarlijkse bijeenkomst van de brancheorganisatie in Florida, zo meldt supermarketnews.com. Edeker zal voor de duur van één jaar voorzitter zijn.

VS: Kroger koopt 7 Hiller's supermarkten en sluit er 1
De regionale supermarktketen Kroger kondigde afgelopen vrijdag aan dat alle zeven Hiller's locaties in Michigan worden gekocht door de retailer. Echter, een van de winkels zal gesloten worden, zo meldt mlive.com.

Tesco wijst aanbod van 5,44 miljard euro voor Koreaanse winkels af
Tesco heeft een ongevraagd bod van 5,44 miljard euro voor haar Zuid-Koreaanse activa van een Amerikaanse investeerder afgewezen, zo meldt thesundaytimes.co.uk. Carlyle, wiens Britse investeringen zijn gericht op taxi's van Addison Lee en 'Holland & Barrett'-reformwinkels, heeft de retailer in de afgelopen maanden benaderd. Tesco heeft meer dan 400 winkels in Zuid-Korea en nog eens 200 franchises, ten dienste van meer dan 6 miljoen klanten per week. Het is voor de supermarktketen de grootste markt buiten Groot-Brittannië.

VK: Tesco betaalt mogelijk 30 jaar pensioenen terug
Volgens een kritische analyse door een onafhankelijke deskundige duurt het 30 jaar voordat Tesco het ​​zwarte gat in haar pensioenfonds heeft gedicht, zo meldt thetimes.co.uk.

VK: Mogelijk nieuwe prijsverlagingen van Morrisons
Het bestuur van Morrisons heeft de weg vrijgemaakt voor de nieuwe CEO David Potts om een nieuwe ronde van prijsverlagingen te beginnen - en zal zich niet richten op financiële doelstellingen als bonussen totdat hij een strategische evaluatie heeft uitgevoerd, zo meldt thenational.scot. Uit het jaarverslag van de groep bleek dat de remuneratie-commissie niet is ingesteld op de financiële doelstellingen van zijn toegekende aandelen, omdat Potts "de tijd moet hebben om het bedrijf te beoordelen en inbreng moet hebben in de lange termijn van het businessplan". One City analist zei: "Het lijkt erop dat er meer prijsdalingen onderweg zijn."

Asda: Schotse leveranciers zijn goed voor 1,63 miljard euro in jaarlijkse retailsector
Asda meldt zette vorig jaar 1,63 miljard euro om aan Schotse producten in de jaarlijkse retailsector, dailyrecord.co.uk. Asda stelde dat het cijfer, berekend op basis van de bruto retailomzet, "een jaar van groei met dubbele cijfers" markeert.

VS: Schnucks schrapt 52 banen
Schnuck Markets schrapt 52 posities bij het hoofdkantoor in St. Louis. Dit vertelde SN afgelopen woensdag in een verklaring. De ontslagen vallen op verschillende afdelingen en posities. "Dit is minder dan de helft van 1% (0,5%) van de totale arbeidskrachten bij Schnucks". Schnucks verstrekt geen informatie over de reden van de ontslagen, zo meldt headquarterssupermarketnews.com


Publicatiedatum: