Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Citrus en avocado centraal bij Grieks bedrijf Westland Fruit:

"Keiharde prijsconcurrentie met Spanje op citrus- en avocadomarkt"

Tholen - Westland Fruit is een Griekse teler en exporteur, die in 2012 is opgericht. Het bedrijf heeft twee pijlers, namelijk citrus en avocado. De ervaring in de teelt van deze producten gaat terug naar 1988. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid, het productievolume gegroeid en is men gestart met exporteren. Er lopen nu verschillende exportprogramma's richting Europa, de Balkan-landen, Denemarken en Rusland.



Westland Fruit en Creta Star
Eigenaar Emmanouil Archontakis vertelt dat het bij Westland Fruit met name draait om citrus. "De belangrijkste producten voor het bedrijf zijn sinaasappelen, mandarijnen en citroenen en daarnaast telen we avocado. De producten worden vermarkt onder Westland Fruit (citrus) en Creta Star (avocado). We hebben drie productielocaties. Eén in Kreta voor avocado's, één in Mesologi voor Navelines en clementines en één in Argos Peloponnisos voor Navel en Valencia. Er wordt ook nog een deel van de productie aangekocht bij andere telers, waarbij we natuurlijk dezelfde kwaliteitseisen handhaven."



Concurrentie op prijs

Volgens Emmanouil Archontakis is het tegenwoordig steeds moeilijker om je te onderscheiden als teler en exporteur. "Er is een keiharde concurrentie op prijs. Wij hebben hier hogere loon- en productiekosten dan in andere productielanden en het is een uitdaging om te concurreren met een lagere prijs uit bijvoorbeeld Spanje. Hij ziet de toekomst onzeker in. "Als de regels van de EU niet veranderen en als er geen barrières komen voor producten van derde landen, zal de toekomst van Europees citrus zeer onzeker zijn en zal het nog moeilijker worden. We proberen andere exportmarkten te vinden, maar dat is nog niet zo makkelijk. We hebben hier een prachtig klimaat en kunnen mooie producten telen en daarmee moeten we ons blijven onderscheiden. We geloven in wat we doen, hebben passie voor onze producten en leveren goede kwaliteit. Als bedrijf letten we op zaken waar sommige andere Griekse exporteurs niet op letten, zoals de uitstraling van onze dozen met offset print."

Voor meer informatie:
Westland Fruit
Kato Polakas, Gouria Mesolonghiou Aitoloakarnanias
Z.C. 30001 - Greece
Tel : (+30) 26320 32000
Fax : (+30) 26320 32004
westlandfruit@gmail.com
www.westlandfruit.com