Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw geautomatiseerd DC Fyffes in Normanton

Fyffes investeert in het Britse Normanton (Wakefield) in een nieuw distributiecentrum. Het nieuwe DC, met een oppervlak van ruim 5500 m2, staat tegenover de oude vestiging nabij Leeds. De kleinere oude locatie was 25 jaar in gebruik.

Het project om het centrum te automatiseren kost 520.000 pond (706.195 euro). De bouw omvat onder andere productielijnen en een 100 meter lange transportband voor pallets. "We zijn in Wakefield uit ons jasje gegroeid, dus hebben we een grotere faciliteit gebouwd om onze productiecapaciteit met 50% te laten stijgen," vertelt George Kennedy, Operations Director bij Fyffes.

Het rijp- en distributiecentrum verwerkt wekelijks 70.000 dozen bananen. Het proces van binnenkomst, via rijpkamers naar pakstations is geautomatiseerd. Voordat de bananen het DC verlaten wordt de kwaliteit gecontroleerd en worden de bananen verpakt naar wens van de klant: op gewicht of op aantal per doos. "Automatisering van het transport op pallets door het DC heeft ons financiƫle voordelen opgeleverd," vertelt George. "Maar het belangrijkste doel van deze oplossing was om de gezondheid en veiligheid van onze werknemers te garanderen. Dat is gebeurd."

Naast het DC in Normanton heeft Fyffes nog drie bananenrijperijen en DC's in het Verenigd Koninkrijk in Basingstoke, Coventry, Livingston.

Source: mhwmagazine.co.uk
Publicatiedatum: