Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerwin de Vries, Witlofkwekerij LOF:

"Witlofmarkt vertoont stijgende lijn na Paasdip"



Tholen - Na Pasen zat de witlofmarkt even in een stevige dip, maar inmiddels is de markt weer aan het opkrabbelen. "De week na Pasen was het nog even moeilijk, maar sindsdien verloopt de afzet een stuk vlotter, ook dankzij verschillende supermarktacties. Het prijsniveau ligt vandaag rond de 95 cent tot 1 euro", vertelt Gerwin de Vries van witlofkwekerij LOF uit Espel.



Volgens Gerwin is de aanvoer van de witlof redelijk stabiel, maar profiteert de witlofhandel van de lage beschikbaarheid van andere groenten door de koele weersomstandigheden. "Ook de Franse telers haken steeds meer af. Meestal neemt de witlofconsumptie richting de zomer wat af. Daarom bouwen wij in deze periode ook altijd wel af. Ik heb er goede hoop op dat we die prijzen rond de euro vast kunnen houden. Iedereen is aan het minderen, ook omdat er links en rechts krapte aan pennen aan het ontstaan is."



De kwaliteit van het lof is volgens de teler prima. Ook de roodlofproductie verloopt goed met gemiddeld iets minder, maar wel dikkere pennen. "Anders waren we in deze periode al weleens aan het zaaien, maar dat is door het koude voorjaar wat vertraagd", vertelt Gerwin. Kwekerij LOF levert zowel aan retailers, groothandelaren, exporteurs als aan AGF-specialisten. De witlof vindt via exporteurs hoofdzakelijk zijn weg naar landen als Italiƫ, Ierland en Israƫl. Ook levert de kwekerij een redelijk volume op de binnenlandse markt.



Voor meer informatie:
Gerwin de Vries
Witlofkwekerij LOF.
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel. +31 (0)527 271 375
Fax. +31 (0)527 271 032
gerwin@witlofkwekerijlof.nl
www.witlofkwekerijlof.nl