Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FlexiVers neemt koelbus op zonne-energie in gebruik



FlexiVers heeft deze week de eerste in een rij van drie bussen gekoeld door Solar panelen in ontvangst genomen. In plaats van een brandstof verslindende compressor, worden bij dit nieuwe koelsysteem zonnepanelen gebruikt voor de aandrijving van de koeling. Dat resulteert in een continue temperatuur in de laadruimte, volledig los van de motor van het voertuig. De werking van de koeling is niet langer van invloed op het brandstofverbruik en de motor hoeft nooit onnodig te blijven draaien.



Het Konvekta Sol(c)ar systeem maakt gebruik van zonnepanelen op het dak van het voertuig om geheel onafhankelijk de accu´s van de koeleenheid bij te laden. Er is voldoende capaciteit om de lading gedurende een lange werkdag te koelen tot 0º Celsius. Elk straaltje zonlicht dat de auto opvangt zal de reikwijdte van het systeem alleen nog maar vergroten. Bij volledig geladen accu´s is het systeem zelfs in staat om in volledige duisternis 2 tot 4 uur door te blijven draaien. In plaats van het traditionele koudemiddel wordt het Sol(c)ar systeem gevuld met het volledig natuurlijke, CFK-vrije R290.



Voor meer informatie:
Arnold van Dalen
FlexiVers
Tel : 0184 679 020
Fax : 0184 679 007
arnold@flexivers.nl
www.flexivers.nl
Publicatiedatum: