Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl Oostenrijk wil groeien

"In 2017 zullen we weer verder expanderen, met name in de regio rondom Wenen", zegt Alexander Deopito, directievoorzitter van Lidl Oostenrijk. Tot nu toe zijn er 203 Oostenrijkse filialen en in de komende tien jaar moeten dit er circa 250 worden, meldt de Oostenrijkse website noen.at. Daarbij zal het aantal vestigingen in deelstaat Niederösterreich groeien van 43 naar 50. "In Wenen zijn we met 27 filialen momenteel ondervertegenwoordigd. Hier is een verdubbeling absoluut realiseerbaar", aldus Deopito.

Voordat er nieuwe filialen geopend worden, wil de handelsketen echter eerst bij de bestaande filialen verder gaan met haar moderniseringsprogramma, waarmee in 2013 werd gestart. In de afgelopen twee jaar werd er 170 miljoen euro geïnvesteerd en dit jaar staat een investering van 100 miljoen euro gepland. Discounter Lidl maakte in 1998 haar entree in Oostenrijk. Het begin was moeilijk. Maar inmiddels heeft Lidl echter een marktaandeel van 5,5 procent in de Oostenrijkse levensmiddelenhandel. In boekjaar 2013/14 lag de omzet van Lidl in Oostenrijk op circa 900 miljoen euro netto.
Publicatiedatum: