Vacuümkoelers voor veel AGF snelste beschikbare koelingssysteem
Voor verschillende groenten- en fruitsoorten en bloemen is vacuüm koelen het snelste beschikbare koelingssysteem. De producten kunnen tot in de kern worden gekoeld op 1 of 2°C. Deze snelle en uniform koelingsmethode duurt niet meer dan 20 tot 30 minuten van kostbare tijd.De producten worden in de luchtdichte tanks geplaatst. Na het sluiten wordt alle lucht uit de ruimte gezogen, waardoor de luchtdruk afneemt en op snelle wijze warmte aan het product wordt ontrokken, zodat deze snel afkoelen. Ook in folie verpakte producten worden eenvoudig op deze wijze teruggekoeld. Deze methode van terugkoelen is geschikt voor producten met een groot blad oppervlak zoals slasoorten, maar ook voor compacte producten zoals aardbeien en bessen. Ook groene asperges en champignons kunnen uitstekend worden teruggekoeld met vacuümkoeling.
Vacuümkoelen kan bij transport over lange afstanden, waarbij een korte aflevertijd vereist is, een goede methode zijn om de houdbaarheid te garanderen en dus een goed hulpmiddel om kwaliteit van uw product komende van of vertrekkende naar verre bestemming zo optimaal mogelijk te handhaven.
Voor meer informatie:
René Vissers
Managing Director
Noordpolderweg 20
1432 JH Aalsmeer
Tel: +31 (0)297 747 232
Fax: +31 (0)297 500 715
rvissers@iphandlers.nl
www.iphandlers.nl