Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Schouten, Aardappelhandel Altena:

"Volgende week eindelijk meer aardappelen vanuit Malta"

Tholen - Begin deze maand startte het Maltezer aardappelseizoen bij Aardappelhandel Altena uit Wijk en Aalburg. "De aanvoer is vrij matig geweest, maar begint vanaf komende week echt te lopen, voornamelijk met Alpha's", vertelt Kees Schouten. Hij werkt al jaren samen met het Maltezer aardappelbedrijf Quality Fruit & Vegetables, waar Raphael Scerri de scepter zwaait. De Maltezer aardappelen worden met een rooier op rijen gelegd en daarna met de hand in kratten van 25 kg afgevoerd naar de sorteer- en pakstations.



"Er komen een stuk minder Malta's dit jaar en ook is de aanvoer vanuit de productiegebieden in Cyprus, Marokko en Spanje nog niet al te best. Dus het totale aanbod is beperkt. Met de 25 kilo zakken voor de markthandelaren heeft het aardig gelopen, maar de afzet naar de retail ging nog niet zo hard. Anderzijds was dat maar goed ook, want er zijn geen voorraden geweest. Wat er binnenkwam, ging direct weg", vertelt Kees.



De prijzen voor de importaardappelen liggen doorgaans op een vast niveau en Kees verwacht hier de komende tijd ook geen verandering in. "De aardappelen hebben niet de grofte van andere jaren, maar de kwaliteit is prima. Wij gaan met de aardappelen van Malta door tot de Hollandse Doré's ingepakt worden, maar die worden dit jaar ook niet zo vroeg verwacht. Ik denk dat we zeker tot eind juni Malta's aanbieden."

Meer informatie:
Aardappelgroothandel Altena B.V.
Oude Kerkstraat 23
4261 BL Wijk en Aalburg
Tel: +31(0) 416 691241+31(0) 416 691241
Fax: +31(0) 416 692822
info@altena-bv.nl
www.altena-bv.nl