Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Onze leveranciers moeten weten wat de wens van de klant is"

Retailachtergrond komt groothandel Canandawide goed van pas

Canadawide is de één van de grootste groothandelaren van AGF in Montreal. Oorspronkelijk hield het bedrijf zich bezig met retail maar sinds de jaren 90 is retail ingewisseld voor de groothandel. Volgens George Pitsikoulis komt de ervaring in de retail goed van pas in de groothandel.


Familie Pitsikoulis: George, John, Nick en Mike

Klik hier voor de fotoreportage

"Door onze retailachtergrond weten we wat verschillende winkels in verschillende gebieden nodig hebben. Het grote en gevarieerde klantenbestand dwingt ons creatief te zijn en een breed assortiment te voeren. Dat brede assortiment bestaat uit groenten, exoten en niche-producten maar ook de variatie in kwaliteit van producten en daar bijbehorende prijsklassen is zeer groot", vertelt George Pitsikoulis.



Het laadstation van Canadawide

"We leveren aan zowel grote en kleine ketens als onafhankelijke winkels van Toronto tot Newfoundland. Door de retailachtergrond van mijn vader zijn we van alle markten thuis." Zijn vader begon in 1983 het familiebedrijf vanuit wat gehuurde locaties. Inmiddels huist de onderneming in een groot warehouse waar plaats is voor 7000 palets, een showroom van 3200 m2 en een ruimte voor de verpakking en verkoop van de producten onder de naam Frescadel.




Klik hier voor de fotoreportage

De sector is de laatste 30 jaar veranderd en volgens Pitsikoulis heeft Canadawide geleerd trends op te pikken en daar op in te spelen: "De verpakkingsindustrie is enorm veranderd. De tijd dat er achteraf nog eens nagedacht werd over een verpakking is voorbij. Kant-en-klare salades zijn steeds populairder en worden verkocht in bakjes en schaaltjes. Dit soort verpakking is steeds hygiënischer en gebruiksvriendelijker. Ze zijn in de productie niet zo kwetsbaar als groenten, dus ze kunnen snel gemaakt worden zonder al te veel productiefouten."

Klik hier voor de fotoreportage

Ook de concurrentie is veranderd. Montreal kent nog een markt maar de markten in plaatsen als Toronto en New York zijn verdwenen. De concurrenten van Canadawide zitten verspreid door de stad en in de provincie Quebec. Telers van over de hele wereld zijn meer direct gaan samenwerken met de klanten. Daardoor is de rol van de tussenhandelaar verminderd. "Chileense telers zijn gewend te werken via importeurs in Amerika maar nu is directe communicatie met de klanten de trend. Maar tussenpersoon of geen tussenpersoon, goede communicatie tussen teler en eindgebruiker is belangrijk. De teler moet weten wat de wensen van de klant zijn. Dat is waar Canadawide in uitblinkt.


Canadawide's Cash-and-carry

"We streven ernaar altijd de primeur te hebben met nieuwe producten en nieuwe ideeën. We krijgen uitstekende informatie van onze leveranciers en werken met wat ze bieden. Canadawide verzamelt zelf ook informatie en deelt die met de klanten zodat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste trends. De toenemende populariteit van de bessen en het brede draagvlak van bioproducten zijn voorbeelden van dergelijke trends. Over het algemeen doet de AGF sector het goed", zegt Pitsikoulis.

Klik hier voor de fotoreportage

"We zitten zeker in de goede sector. Er gaat geen dag voorbij zonder een journalist te horen zeggen dat mensen meer fruit en groenten moeten eten. Ik ben er van overtuigd dat AGF een soort groene apotheek is, dus ik ben erg blij dat ik in deze sector zit."

Voor meer informatie:
George Pitsikoulis
Canadawide
Tel: (514) 382-3232
Fax: (514) 687-4553
george@canadawidefruits.com
www.canadawidefruits.com