Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob van Mourik over Amsterdamse markthandel:

"We zoeken dag en nacht naar goede, goedkope handel"

Tholen - Naast een eigen grossierderij op het Food Center is Rob van Mourik hoofdzakelijk actief in de Amsterdamse markthandel van groenten en fruit. "De klappers van weleer zijn er niet meer, maar we hobbelen wel door. Zolang de supermarkt niet alles in de actie gooit, zoeken wij dag en nacht naar goede en goedkope handel. En het zijn toch vaak de seizoensproducten waar wat aan te verdienen valt. Nu zijn dat de aardbeien en asperges en straks de kersen en ander steenfruit."



"Voorwaarde voor de markthandel is dat het lekker weer is, want met regen komt de juffrouw niet. Maar we hebben de laatste jaren gelukkig geen strenge winters gehad. Uitbreiden is in Amsterdam door het gemeentelijke beleid bijna niet te doen, dus daarom moeten is het vooral zaak op de kosten letten en de omzet vast te houden. Gelukkig hebben we in de loop der jaren een behoorlijke klantenkring opgebouwd, onder meer op de Albert Cuypmarkt. Ik zie de toekomst positief tegemoet."



"Mijn klanten zijn hoofdzakelijk van Nederlandse afkomst. Ik ben geen goedkope groenteboer, maar lever altijd Klasse I. In tegenstelling tot een jaar of vijf geleden zijn de volumes wel wat afgenomen. Opvallend is de stijgende vraag naar biologisch, maar de aanvoer is altijd een uitdaging met bio. Ook moet je voor een twee keer zo lelijke bloemkool eigenlijk twee keer zoveel geld vragen", lacht Rob.



"We voeren een totaalpakket aardappelen, groenten en fruit, maar wel onbewerkt. Gesneden spul laten we aan de gespecialiseerde groentewinkels over. Hier in Amsterdam is de vraag naar exoten vrij groot, zo verkopen we behoorlijk wat ready-to-eat mango's, maar we hebben ook drie soorten papaja's, vier soorten zoete aardappelen, tien soorten tomaten en spinazie in vier varianten", besluit Rob.

Voor meer informatie:
R. van Mourik Groente- en Fruithandel BV
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam
Mob: 06 53462915 
vanmourikbv@gmail.com
www.deversmarkt.nl