Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Grieks fruit heeft de beste smaak"

Alfa Vita exporteert ruim 12.000 ton fruit per jaar

Tholen - Alfa Vita is één van de grootste Griekse fruitexporteurs. Het familiebedrijf werd opgericht in 1978. Volgens Chatsios Anastasios heeft fruit uit Griekenland de beste smaak. "We exporteren in de winter met name kiwi's. In de zomer zijn we meer gericht op het vermarkten van abrikozen, perziken, nectarines, pruimen, druiven en kersen. Qua volumes gaat het om zo'n 6000 tot 7000 ton kiwi's en 5000 tot 6000 ton zomerfruit per jaar. Deze producten worden vermarkt onder ons eigen merk Alfa Vita."



Exportlanden
"Onze afnemers komen van over de hele wereld. We exporteren naar de VS, De Golfstaten en Europa", vertelt Chatsios. "Door aan beurzen deel te nemen, verwachten we onze exportmarkten stap voor stap uit te breiden. We zijn in Griekenland één van de weinige bedrijven, die ook standhouder is bij de internationale beurs Fruit Logistica." Hij verwacht dat het productaanbod de komende jaren verder zal groeien. "Van kersen hebben we nu bijvoorbeeld nog maar kleine volumes, maar dat willen we uitbreiden. We werken nauw samen met onze telers. Daarnaast vinden we het belangrijk om regelmatig te investeren. Zo hebben we onlangs een nieuwe kersensorteermachine aangeschaft. We maken gebruik van de modernste technieken op het gebied van opslag, verwerking en verpakking. Ook bezitten we diverse certificaten, waaronder GlobalGAP."



Ideale ligging

Het hoofdkantoor van Alfa Vita is gevestigd in Vasilika, 25 kilometer van Thessaloniki. Ook hebben zij een verkoopvestiging op de groothandelsmarkt van Thessaloniki. "Onze geografische ligging is ideaal. Het fruit komt uit de buurt, dus kan snel naar onze locatie worden gebracht en vers worden vermarkt. We bezitten ook koelfaciliteiten met een capaciteit van zo'n 5000 ton. De temperatuur wordt 24/7 elektronisch gecontroleerd om de kwaliteit van onze producten optimaal te houden."

Voor meer informatie:
Chatsios Anastasios
Alfa Vita
Vasilika - Thessaloniki, Greece
T: +30 2396023600
F: +30 2396023370
E: alfavita.oe@gmail.com
W: www.alfa-vita.gr