Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Online database Freshfel met statistieken over productie, handel en consumptie

Freshfel Europe heeft een nieuwe online database gelanceerd, die toegang geeft tot de meest actuele statistieken op het gebied van productie, import, export en consumptie van groenten en fruit in de EU en wereldwijd. Freshfel leden kunnen de statistieken direct visualiseren in grafieken en tabellen via Excel.



"Deze nieuwe database beantwoordt aan de vraag van de sector. Het geeft onze leden een essentieel instrument om de ontwikkelingen op de internationale markten te begrijpen. Vanaf nu kunnen ze deze cijfers rechtstreeks online raadplegen", zegt Philippe Binard. Het programma brengt de statistieken van de officiƫle instanties als FAOSTAT, EUROSTAT en VN COMTRAdE samen. Er kan gezocht worden op de totale handelsstatistieken, maar ook in detail op verschillende producten en importeurs.

De consumptiecijfers worden door Freshfel berekend met dezelfde methodologie als de jaarlijkse Freshfel Consumptie Monitor. Deze cijfers kunnen niet worden gezien als een keihard bewijs, maar geven wel waardevolle inzichten in de ontwikkelingen van de consumptie van de verschillende AGF-soorten in EU en niet-EU landen.

De database is een dienst van Freshfel en daarom alleen toegankelijk voor de leden van de vereniging. Klik hier voor meer informatie



Publicatiedatum: