Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vastgoeddeal met WDP Nederland

Nieuwbouw The Greenery in Barendrecht (40.000 m2) en Breda (20.000 m2)

WDP Nederland en The Greenery sluiten een partnership voor de aankoop, de herontwikkeling en de verdere uitbouw van de sites van The Greenery gelegen te Breda en Barendrecht. Om dit te realiseren hebben partijen op 28 april een akkoord bereikt over de verkoop van gronden en opstallen door The Greenery. WDP Nederland investeert initieel circa 46 miljoen euro voor de aankoop van beide sites nu en doet een bijkomende investering van circa 26 miljoen euro gespreid over de komende twee jaar voor de ontwikkeling van 60.000 m² nieuwbouw voor The Greenery.

Nieuwbouw Barendrecht
WDP Nederland zal op de locatie aan de Dierensteinweg een nieuwbouw realiseren ter uitbreiding van het bestaande Retail DC van The Greenery. In de nieuwbouw worden ook de logistieke activiteiten van Hagé International, de import-afdeling van The Greenery, ondergebracht. Ten behoeve van de bestaande fustwasserij van Euro Pool System, waar het reinigen van kratten wordt uitgevoerd door
The Greenery, wordt een tweede nieuwbouw gerealiseerd. Oplevering van beide panden, van in totaal ongeveer 40.000 m², is voorzien voor einde 2016.

Nieuwbouw Breda
Op de huidige locatie aan het IABC in Breda wordt door WDP Nederland een nieuwbouwlocatie van circa 20.000 m2 gerealiseerd. De locatie wordt ten dele ingericht als Zachtfruit DC voor The Greenery. De oplevering is voorzien in de loop van het vierde kwartaal van 2016. In de tussenliggende periode blijft de logistieke operatie van The Greenery Zachtfruit gehuisvest op de huidige locatie. Huurcontracten van bestaande huurders op deze site blijven actief. WDP Nederland zal in de toekomst het verkregen deel van het IABC-terrein herontwikkelen.

WDP Nederland is onderdeel van de Belgische vastgoedbelegger WDP. WDP ontwikkelt en investeert in logistiek en industrieel vastgoed ) en is marktleider in zijn sector in de Benelux-regio. WDP heeft meer dan 2 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over meer dan 100 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Frankrijk, Nederland en Roemenië.
Publicatiedatum: