Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS staat import Chinese appelen toe

De Animal and Plant Health Inspection Service van het Departement van Landbouw heeft definitief besloten de import van verse appelen (Malus pumila) vanuit China naar de VS toe te staan vanaf 26 mei.

De teelt van de appelen moet voldoen aan strikte voorwaarden en verlopen volgens bepaalde procedures. Zo moet onder andere de plaats van productie en verpakking worden geregistreerd, moeten er op vaste intervallen inspecties op quarantaine plagen plaatsvinden en gelden er speciale eisen voor de verpakking, etikettering en labeling. Voor appelen uit gebieden waar de Oriëntaalse fruitvlieg voorkomt, is bovendien verplichte begassing en koeling voorgeschreven.

De appelen moeten bovendien worden vergezeld van een fytosanitair certificaat en een verklaring dat aan alle voorwaarden is voldaan en dat de zending is geïnspecteerd en vrij is van quarantaine plagen.

Bron: strtrade.com
Publicatiedatum: